BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ

Full text search

BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ
BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Sok mindenről esett ma itt szó, de jó néhány adónemről, amit a jövő évben terveznek bevezetni, nem beszéltünk még.
Az eddigi gyakorlattal ellentétben semmiféle szakmai egyeztetést nem előzte meg az új adótörvényjavaslatot, amely tartalmazza az egyéb vegyipari termékekre kiterjesztett termékdíjat. Itt alapvető tisztálkodási és tisztítószerekről, valamint alapvető kozmetikai termékekről beszélünk. Egy család rezsiköltsége nemcsak az élelmiszerből és a közműszámlákból áll, hanem jelentős hányadát teszik ki ezek a termékek. Hétköznapi termékekről beszélünk. Közben minden tanulmány, felmérés azt mutatja, hogy Magyarországon brutálisan nő és mélyül a családokban a szegénység, miközben a kormány ilyenfajta adónemet kíván bevezetni.
Minden egyes felszólalásomban el fogom mondani azokat a számokat, amiket most is. Több mint 170 ezer 0-17 éves korú gyermek él olyan lakásban, ahol nincs vécé, közel 136 ezren élnek olyan lakásban, amelyben nincs zuhany vagy fürdőkád, 197 ezer gyerek él és tanul sötét lakásban, ahol nincs villany, és 620 ezer gyerek él olyan lakásban, ahol nap mint nap beázás történik, és amely penészes.
Közben meg azzal szembesülünk, hogy bűzlik az ország a korrupciótól. Jó néhányan feltették már előttem is azt a kérdést - én is fel fogom tenni -, mikor akarnak arra válaszolni, hogy kik azok az emberek, akik a korrupciós listán szerepelnek. Igaz-e, hogy azért vezetik be az egyéb vegyipari termékekre a termékdíjat, mert a 27 százalékos áfát már nem merik emelni, ami az EU-ban a legmagasabb?
Várom megtisztelő válaszát, államtitkár úr. (Taps az MSZP soraiban. - Lázár János: Hol van az összefüggés ezek között?)
(16.20)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me