TÁLLAI ANDRÁS

Full text search

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Önnek kérdést kellett volna föltennie, ehelyett ön kijelentette, hogy bűzlik az egész ország. Ha ezt kérdezi, akkor a válaszom az, hogy nem. Nem bűzlik, viszont valami bűzlik az MSZP-ben (Korózs Lajos közbeszól.), mert a nyolcadik vagy a tizedik elvesztett választás után nyilván van némi kis zűrzavar, de úgy látszik, erre nem igazán tudnak rájönni.
Ez a kérdés is mutatta, hogy egészen a gyermekszegénységtől eljutottunk a korrupcióig, a termékdíjon át a korrupcióig. (Lázár János: Termékdíj! - Korózs Lajos: Ellopjátok a gyerekektől a pénzt.)
Azt gondolom, hogy ha ön érdemben követi és értékeli a kormányzat munkáját, és figyeli azt, hogy ez az ország 2010-ben honnan indult, mennyi volt a munkanélküliek száma, a foglalkoztatottság aránya, a növekedés aránya, hogy mennyi ember jutott adózott jövedelemhez, hogy mennyi volt az adó mértéke, és hogy a családi adókedvezmény hogyan alakult át (Bangóné Borbély Ildikó: Becsapták a gyerekeket.); hogy azok részesülnek adókedvezményben, akik gyermeket nevelnek és gyermeket vállalnak; ha figyelembe veszi és valóban értékeli azt, hogy ez a kormány milyen erőfeszítéseket tesz azért, hogy valóban az embereknek jobb legyen a rezsicsökkentéssel vagy éppen a devizahitelek kérdésének megoldásával, ha ezeket valóban értékeli, és az MSZP végre olyan politikát fog folytatni, hogy reálisan fogja értékelni a kormány munkáját, és úgy fogalmaz meg valós kritikákat, bizonyos vagyok benne, hogy ilyen kijelentések és kérdések nem fognak elhangozni az Országgyűlésben. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me