DR. LUKÁCS LÁSZLÓ GYÖRGY

Full text search

DR. LUKÁCS LÁSZLÓ GYÖRGY
DR. LUKÁCS LÁSZLÓ GYÖRGY (Jobbik): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A Gálfi Béla Nonprofit Kft. működteti a 462 ágyas, az ország egyik legnagyobb pszichiátriai fekvőbeteg-intézményét pomázi székhellyel.
Az országosan megszokott működéssel ellentétben az intézetnek nem a Gyemszi, hanem a tulajdonosi és felügyeleti jogokat gyakorló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. a fenntartója. De még furcsább, hogy a nonprofit kft. vezetője az a Kamarás Zoltán, akit korábban a Malév privatizációjával kapcsolatosan többször hallgattak meg, illetve akinek a neve az MNV Zrt.-vel már a Posta-székház ügyében is összefonódott. Talán a vagyonkezelési szemléletű gazdálkodás vagy csak a hozzá nem értés vezetett oda, hogy bizonyos osztályok vagy talán az egész intézmény bezárásra vár?
(16.30)
Történt ugyanis 2014 májusában, hogy a tisztiorvosi szolgálat végzett közigazgatási hatósági vizsgálatot több szervezeti egységnél, és olyan hiányosságokat állapított meg, amelyek eredménye a kapacitások megszüntetése, csökkentése, végső soron az intézmény ellátásának megszűnése várható.
A hiányosságok megszüntetésére az intézmény kérte a tiszti főorvost, hogy 6 hónapra szüneteltessék az eljárást, amit a tiszti főorvos meg is tett, azonban ez a határidő rövidesen lejár. A dolgozók egyöntetű véleménye, hogy az intézmény vezetése mind ez idáig nem orvosolta a problémákat, amelyek következtében 3 héten belül bezárhat vagy csökkentett kapacitással dolgozhat az intézmény. Ennek következménye a betegek utcára kerülése százas nagyságrendekben, illetve az ott dolgozók hirtelen munkanélkülivé válása. Úgy tűnik, ismét leszerepelt az egészségügyi kormányzat, hiszen megengedhetetlen, hogy egy vagyonkezelői szervezet felügyeljen egy egészségügyi intézményt.
Itt már, ha nem tesz azonnali lépést a kormány a Gálfi Béla pszichiátriai intézmény életben tartása érdekében, annak emberek százai mentális egészségével, a lakosság biztonságával játszik, és ki tudja, milyen vagyoni érdekekből. Ezúton szólítom fel a Gálfi Béla intézmény dolgozóival egybehangzóan a minisztert, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős vezetőket, hogy parancsoljanak megálljt az intézmény tönkretételének, és ne veszélyeztessék a betegek ellátását és az ott dolgozók megélhetését. Köszönöm szépen. (Szórványos taps az LMP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me