DR. SZÉL BERNADETT

Full text search

DR. SZÉL BERNADETT
DR. SZÉL BERNADETT (LMP): Államtitkár úr, két problémám van. Az egyik az, hogy ön nem válaszolt a kérdésre. Van-e tudomása vagy nincs tudomása olyan esetekről, amelyeket az újságban lehetett olvasni? Itt a magyar parlamentben vagyunk, önnek van egy megbízatása, nekem is van egy megbízatásom. Feltettem önnek egy egyértelmű kérdést, és szeretném, ha megismerhetném az ön álláspontját ezzel kapcsolatban.
A másik: nézze, én nem tudok valamit azért sikertörténetnek nevezni, mert a kormány most már hosszú ideje egyetlenegy esetben sem tud egy épkézláb mondatot mondani arról, hogy miért éri meg az országnak ez egész pontosan. Önök erre nem tudnak válaszolni. Teljesen átláthatatlan a folyamat, onnantól kezdve, hogy mely cégeket választanak ki arra, hogy stratégiai megállapodásnak a tárgyát képezzék. Nem lehet tudni, hogy az önök szemében ki minősül jó multinak vagy rossz multinak. Én nem tudom ezt megmondani.
A másik pedig az, hogy ne haragudjon, de ne beszéljen nekem itt transzparenciáról. Adótitokra hivatkozva megtagadták azt, hogy az adókedvezményeket megismerhessük, holott egy korábbi ÁSZ-állásfoglalás is kimondja, hogy ez nem adótitok. Ezért a bíróságon fogjuk folytatni ezt a beszélgetést.
De van egy másik része is: van-e tudomása önnek vagy nincsen tudomása önnek olyan praktikáról, amiről az előbb beszámoltam? Köszönöm. (Taps az LMP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me