DR. CZOMBA SÁNDOR

Full text search

DR. CZOMBA SÁNDOR
DR. CZOMBA SÁNDOR nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Mindenekelőtt szeretném megnyugtatni önt: a munkaügyi felügyelőket nem kell, de önt mindenképpen szeretném megnyugtatni arról, hogy ez a szakma, amit ön most említ, fontos a magyar kormány számára, mint ahogy az elmúlt négy esztendőben is fontos volt.
Valóban történtek átalakítások a rendszerben, és a legnagyobb átalakítás talán ott érhető tetten, hogy a megyei munkaügyi felügyelők és az országos központi felügyelők száma hogyan alakult. Az önök idejében valóban 600 volt a központi állományi létszám, és 400-an dolgoztak a terepen - idézőjelben -, éles üzemmenetben. Mi ezt az arányt valóban megfordítottuk, és a megyei szervezetekre helyeztük a hangsúlyt, hiszen ott kell a munkát alapvetően elvégezni. Tehát nagyon fontos az a munka, amit végeznek, és a következő időszakban is fontos lesz.
Az, hogy az országos központi szerv elhelyezése hol valósul meg, gyakorlatilag egy technikai kérdés. A legfontosabb kérdés az, hogy a munkaügyi felügyelők tudják-e és megfelelő szakképzettséggel, rátermettséggel akarják-e végezni a munkájukat. Szerintem erre a válasz egyértelmű igen. Nekünk, a kormányzatnak az a dolgunk, hogy az ehhez szükséges infrastrukturális feltételeket és szerkezeti átalakításokat hajtsuk végre úgy, hogy a következő időszakban - amit egyébként ön is említett -, például a halálos kimenetelű balesetek száma a következő időszakban lényegesen csökkenjen, és sok olyan szabálytalanság, amely akár a feketefoglalkoztatás területén valóban nyomon követhető, számon tartható, nem az elmúlt négy évben, hanem az elmúlt évtizedekben, azokban eredményes harcot tudjunk a felügyelőkkel együtt vívni.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me