LÁZÁR JÁNOS,

Full text search

LÁZÁR JÁNOS,
LÁZÁR JÁNOS, a Miniszterelnökséget vezető miniszter: Köszönöm szépen. Nagyon fontos az a bizalom, amit a kérdésben szóba hozott, képviselőtársam. Én például húsz év után most nyertem el, a helyi Fidesz-csoporttal közösen a választók bizalmát Makó városában, amit húsz évig szocialista polgármester vezetett, és most a fideszes jelölt elnyerte a választók bizalmát, és a választókörzetem 19 településéből 18-ban Fidesz által támogatott faluban induló polgármesterek, fideszes polgármesterjelöltek nyerték el a bizalmat. (Dr. Bárándy Gergely: Nem úgy Szegeden!) Tehát valóban fontos, hogy ne csak a szavazat kelljen, hanem a tett is szükségeltetik az életminőség javítására.
Kicsit zavarosak lehetnek az MSZP-frakcióban a viszonyok - biztos szétesőben van ez a frakció -, mert Kunhalmi Ágnes képviselőtársam néhány héttel ezelőtt engem azért kért számon, hogy miért a vidéket támogatom, és miért nem Budapestet. Most ön azért kér számon, hogy miért nem támogatom a vidéket. Jó lenne egyeztetniük, ha engem kérdeznek, hogy egyfélét próbáljanak kérdezni tőlem, már így vidék-főváros vonatkozásában. Egyikőjük számon kéri a fővárost, másik a vidék ügyét. (Folyamatos közbeszólások az MSZP soraiból. - Dr. Bárándy Gergely: Egy miniszter csak megért két témát is.)
Élelmiszeráfa-ügyben hadd hívjam fel a figyelmét, hogy hogyan alakult ki ez az élelmiszeráfa. Ki fogadta el 2004-2006-ban, illetve 2008-ban, három alkalommal a 27 százalékos áfát? Kinek az ötlete volt ez? Melyik politikai párt… (Dr. Schiffer András: Utána visszacsinálták!) Valóban, Schiffer képviselőtársam, 2005-ben volt áfacsökkentés, és 2006-ban visszaemelték. Valóban volt ilyen. 2004-2006-2008-ban, a Magyar Szocialista Párt fénykorában, virágkorában - szerencsére ezen már túl van az ország, és túlélte szerencsére -, akkor találták ki a 27 százalékos áfát. (Dr. Bárándy Gergely: Soha nem volt 27 százalék!) Hol volt ön, kedves képviselőtársam, abban az időszakban? Miért nem állította ezt meg az MSZP-ben?
Képviselőtársaim! Tájékoztatom önöket arról, hogy 1200 milliárd forint áll rendelkezésre a következő hét évben vidékfejlesztésre, ami alapvetően az agráriumban, a képviselő úr által számon kért munkahelyteremtési céllal fog megvalósulni. (Taps a kormánypártok soraiban. - Lukács Zoltán: Hú, mekkora lopás lesz megint!)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me