DR. SEMJÉN ZSOLT

Full text search

DR. SEMJÉN ZSOLT
DR. SEMJÉN ZSOLT miniszterelnök-helyettes: Igen tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Mindenekelőtt a tények tekintetében: Németh Zsolt képviselő úr akkor külügyi államtitkárként 2012. május 22-én a Nemzeti összetartozás bizottsága zárt ülésén részletesen beszámolt, hogy mire alapozta az említett állításokat. A Szocialista Pártnak is van képviselője az említett bizottságban, aki minden további nélkül bele tud tekinteni a zárt ülés irataiba.
A tartalmi részről, ha megenged egy gondolatot: azért a helyzet az, hogy Gajdos István a Régiók Pártjának az összeomlását követően eltűnt a közéletből, mégpedig voltaképpen elég dicstelen módon tűnt el a közéletből. Nos, a képviselő úr pontosan ugyanúgy tudja, mint én, hogy az ukrán helyzet nem fekete-fehér, de azért mégiscsak az a helyzet, hogy az UMDSZ a Janukovics-párt mellett exponálta magát Gajdos István személyében, a KMKSZ pedig a Porosenko-párt listáján indult, mondhatnám, exponálta magát a Porosenko-párt mellett Brenzovics elnök úr személyében. A politikai józan ész alapján azért annyit megkockáztatunk, hogy úgy tűnik, a történelem a KMKSZ-t igazolta.
A megoldás az - és egyébként ebben teljes konszenzus van a parlamenti pártok között -, hogy a hatályos ukrán törvényeknek megfelelően jöjjön létre egy magyar választási körzet, ez a politikai célunk. Ez pedig akkor lesz eredményes, hogy onnan be is hozzuk a mandátumot, ha minél inkább sikerül egybeterelni - hogy úgy mondjam - a magyarságot, hogy egységes fellépés legyen, és ez a megosztottság megszűnjön. És azt gondolom, az, hogy Gajdos István eltűnt vagy eltűnőben van - talán inkább eltűnt - a közéletből, lehetővé teszi azt, hogy a régi sérelmeken túllépve a magyarság egységesen jelenjen meg, mert ez teszi lehetővé, hogy ha megvan a magyar körzet, azt a körzetet meg is tudjuk nyerni. És ebben kérem a képviselő úr segítségét is. Köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me