DR. TILKI ATTILA,

Full text search

DR. TILKI ATTILA,
DR. TILKI ATTILA, a Fidesz képviselőcsoportja részéről: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Kiemelten fontos a magyar-szerb kapcsolatok szempontjából, hogy elfogadjuk ezt a törvényjavaslatot, hiszen könnyebb lesz a közlekedés, könnyebb lesz a turizmus, könnyebb lesz a határon átnyúló együttműködés a gazdasági világnak is, a polgároknak is és a civileknek is.
Szerbia az egyre fontosabb déli szomszédunk, akivel szorosabb az együttműködésünk, mint valaha. A magyar külpolitika egyik legfontosabb eredményének tekinthetjük, hogy láthatóan javulnak a kapcsolataink a szomszédunkkal. De a jó baráti viszonyhoz nem csupán jó politikai kapcsolatok kellenek. Kiemelten fontosak az élénk gazdasági és civil összefogások is. Ehhez nélkülözhetetlen, hogy minél könnyebb legyen a két ország közötti közlekedés. Nem utolsósorban természetesen a jobb közlekedéssel közelebb kerülhet egymáshoz a délvidéki magyarság és az anyaországi magyarság. Ez a közel százéves elszakadás után létfontosságú kérdés Szerbia magyar kisebbségének.
Tisztelt Képviselőtársaim! A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség szempontjából ezt a törvényjavaslatot csakis támogatni lehet, ahogyan mi ezt is tesszük. Ha önök is egy jobb, erősebb, barátibb kapcsolatot akarnak Szerbiával, egy erősebb külgazdaságot, könnyebb életet a délvidéki magyaroknak, ha önök is ezt akarják, akkor szavazzanak önök is igennel.
Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps az LMP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me