BANA TIBOR,

Full text search

BANA TIBOR,
BANA TIBOR, a Jobbik képviselőcsoportja részéről: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! A Jobbik támogatja a megállapodás kihirdetéséről szóló törvényjavaslatot, mindössze néhány rövid, de fontos megjegyzésem lenne a javaslattal kapcsolatban.
Ausztria keleti tartományaiban politikusok részéről egyre többször merül fel az utóbbi időben, hogy vissza kellene állítani a határellenőrzést. Érvelésük során elsősorban a migrációra, az illegális bevándorlás problémájára, a csempészetre és a növekvő bűnözésre szoktak hivatkozni. Tudjuk, hogy az Afrika és a Közel-Kelet felől érkező menekültek Magyarországon át sokszor Ausztria felé indulnak el, ezért lenne az fontos, hogy érdemi lépéseket tegyünk annak érdekében, hogy megerősítsük déli és keleti határaink ellenőrzését, hogy ezáltal minél kevesebb illegális bevándorló juthasson át hazánkon keresztül Ausztriába.
A magyar-szerb határszakasz a legfertőzöttebb ebből a szempontból. Néhány számadatot hadd hozzak ide: idén szeptemberig több mint 8 ezer határsértőt fogtak el, és a közel-keleti helyzetet látva egyértelmű, hogy ez a szám tovább fog növekedni. Nem Magyarország a célpont ebben az esetben, továbbhaladnak az illegális bevándorlók nyugatra, és egypár napos hír az, hogy egyetlen nap leforgása alatt 171 illegális bevándorlót fogtak el, akik szintén a magyar-szerb határszakaszon keltek át. Fontos lenne tehát, hogy további forrásokat biztosítson a kormány e határszakasz védelmének a megerősítésére, már csak azért is, hogy ne nehezítsük meg annak a több ezer embernek, több ezer magyarnak a helyzetét, akik napi szinten ingáznak Magyarország és Ausztria között. Erre tehát mindenképpen figyelemmel kell lennie a kormánynak.
Összességében magát a javaslatot támogatni tudjuk, mint jeleztem. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me