DR. HARGITAI JÁNOS

Full text search

DR. HARGITAI JÁNOS
DR. HARGITAI JÁNOS (KDNP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Miniszter Úr! Miniszter úr két dologról beszélt a napirend előtti megszólalásában, az egyik a tegnapi sajnálatos események. Azt gondolom, ezt a helyén kell értékelni. A beterjesztett adótörvény csak ürügy volt a tegnapi eseményre, valójában egy kormányellenes tüntetésről volt szó, és ezt nekünk így is kell értékelnünk. Persze ezek lehetnek akár legitim eszközök is, fel kell készülnünk nekünk, kormánypárti képviselőknek és a kormánynak is arra, hogy itt a parlamentben az erőtlen ellenzék egyre többször fogja vinni az utcára a kérdések rendezését, és egyre többször fogja vinni nemzetközi fórumok elé, akár az Európai Parlament elé belügyek intézését, ami nyilvánvalóan sikerre soha nem vezethet, mert a magyar nép képviseletében, felhatalmazásával, azt gondolom, mi töretlenül tenni fogjuk azt, amiben hiszünk és amire felhatalmazást kaptunk.
A másik kérdés már egy sokkal nehezebben kezelhető kérdés: a sorozatos és a költségvetést jócskán érintő adócsalások kérdése. A kormánynak számtalan erőfeszítése volt arra vonatkozóan, hogy akár európai szinten úgy változtassunk meg adózási szabályokat, hogy az európai tagországok egységesen és eredményesebben léphessenek fel adócsalások ellenében. Nem mindig jártunk sikerrel. Arra kérem az ellenzéki képviselőket, ha újra ilyen felvetéseink lesznek, akkor támogassanak minket, akár az Európai Parlamentben is ezeknek a törekvéseknek a sikerre vitelében.
Ugyanakkor azt gondolom, a kormánynak is és mindannyiunknak érdeke, hogy sikerrel lépjen fel az adócsalások ellen, megrendelésre azonban nem lehet eljárni. Tehát egyszerre kell könyörtelenül fellépni az adócsalók ellen, és be kell tartani a jogállami normákat is. Ugyanis ha ezt nem tennénk, akkor ezért támadnának minket.
Mi a kormányt erőteljes fellépésre és a jogállami normák betartására biztatjuk. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me