DR. TÓTH BERTALAN

Full text search

DR. TÓTH BERTALAN
DR. TÓTH BERTALAN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Érdeklődve hallgattuk ezt a beszámolót erről a nagyon súlyos bűncselekményről, és örülünk neki, hogy ebben ilyen előrelépéseket tudtak elérni. Sajnos arról viszont nem hallottunk, hogy itt ezermilliárdok tűntek el az elmúlt években az áfacsalások miatt; arról nem hallottunk, hogy ki az a hat magyar állampolgár, kormánytisztviselő és magánszemély, akinek a beutazását megtiltották a gyanú szerint ezek miatt az ügyek miatt az Egyesült Államokba; arról nem hallottunk, hogy a NAV elnöke egy ilyen helyzetben, amikor akár ilyen súlyos bűncselekményt tárnak fel, hogyan képzeli azt, hogy szabadságra utazik, együtt az elnökhelyettesével, hogy nem tesz nyilatkozatot a saját főnökének arról, hogy az Egyesült Államokba beutazhat vagy sem; nem hallottunk arról, hogy kik lopnak a magyar költségvetésből, nem hallottunk arról, hogy mennyit lopnak a magyar költségvetésből, és arról sem, hogy kik segítik ezt a lopást, amelyre ez az ügy világított rá; és azt sem értjük, hogyan lehetséges az, hogy az Egyesült Államoknak a beutazási tilalom bevezetésével kell a figyelmet ráirányítani erre a bűncselekmény-sorozatra. Tehát semmit nem tudunk. Önöknek van lehetőségük, önöknek van apparátusuk, van belügyminiszterük és mindenféle szervezetük, hogy kiderítsék és feltárják végre a magyar nyilvánosság, a magyar állampolgárok előtt, hogy mi zajlik itt, és azonnal szüntessék meg ezeket a cselekményeket.
És szeretnék még egy dologra rávilágítani. Együttműködésről, párbeszédről beszél a miniszter úr. Mi nyitottak vagyunk az együttműködésre, nyitottak vagyunk a párbeszédre, de azt kérjük, hogy azonnali hatállyal vonják vissza az internetadóra vonatkozó javaslatukat, mert ez semmiképpen nem támogatható, és minden párbeszédet ez alapoz meg.
S végezetül engedje meg, hogy figyelemfelhívásként egy üveg étolajat átadjak önnek. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban. - Dr. Tóth Bertalan képviselő egy üveg étolajat tesz le Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter asztalára.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me