ROGÁN ANTAL

Full text search

ROGÁN ANTAL
ROGÁN ANTAL (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Köszönöm szépen miniszter úrnak a konkrét tájékoztatást. Azt gondolom, hogy szükség volt erre a tisztelt Ház előtt, mert be kell bizonyítani és be is kell mutatni, hogy minden olyan elhangzó vád ügyében, amely mögé bármilyen konkrétumot oda tudnak tenni, a magyar hatóságok lefolytatják a szükséges vizsgálatokat.
Arra szeretném kérni a tisztelt miniszter urat, hogy ha ezt a jogszabályok lehetővé teszik, akkor a minisztérium vagy az illetékes hatóságok hozzák nyilvánosságra azoknak a cégeknek a nevét, amelyek érintettnek bizonyultak, akik egyébként az adócsalásokat elkövették, és akik ellen most pillanatnyilag az eljárások zajlanak. Tudom, hogy ez még nem ítélet, hanem mindössze egy megállapított tény a hatóságok részéről, de azt gondolom, hogy a jelenleg zajló vizsgálatok és viták ezt egyaránt indokolttá teszik.
Tisztelt Képviselőtársaim! A másik oldalról pedig azt gondolom, hogy bárkit, aki úgy vádaskodik, hogy azt konkrétumok hiányában teszi, azt arra szeretném kérni, hogy ha bármi olyan tény van a birtokában, aminek az alapján akár egyes emberekkel szemben vádat meg tud fogalmazni, akkor azt hozza nyilvánosságra vagy juttassa el a megfelelő hatóságokhoz. A hatóságok több vizsgálatot is folytatnak, és azt gondolom, hogy van módjuk arra, hogy ezekben az ügyekben konkrét és határozott lépéseket is tegyenek.
Ami pedig a másik témát illeti, tisztelt miniszter úr, a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja a mai napon a távközlési adó adatforgalomra való kiterjesztésével kapcsolatban benyújtja azt a módosító indítványt, amely 700 forintos havi felső limitet szab meg a távközlési adónál, hasonlóan a beszédcélú beszélgetéseknél már két éve létező adóhoz.
Arra szeretnénk kérni a kormányt, hogy a miniszter úr szavainak megfelelően ezt a módosító indítványt támogassa, a jelen lévő képviselőtársaimat pedig minden frakcióból arra szeretném kérni, hogy járjanak el úgy, ahogy azt az amerikai ügyvivő megtette a tegnap este folyamán, és ők is ítéljék el a vandalizmust és az erőszakot. Mert a vandalizmus és az erőszak sehová nem vezet, tisztelt képviselőtársaim. Önök elveszítettek három választást. Három választás után nem az a módja a dolgok rendezésének, hogy vandálok lesznek, és erőszakosan cselekszenek. (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Úgy van! - Dr. Bárándy Gergely: Akik kint voltak az utcán, azok nem veszítettek választást! - Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me