ROGÁN ANTAL

Full text search

ROGÁN ANTAL
ROGÁN ANTAL (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Azt vártam, hogy ma az ellenzéki képviselők közül az ellenzéki frakciók legalábbis azt minimálisan szóvá teszik, hogy ami tegnap a budapesti utcákon, pontosabban a Lendvay utcában történt, az erőszak és a vandalizmus elfogadhatatlan.
Tisztelt Képviselőtársaim! Ezt megtehették volna itt, a parlament épületében, ahogy egyébként az Amerikai Egyesült Államok ügyvivője a tegnapi nap folyamán ezt megtette a nyilvánosság előtt is, és ő maga is elmondta, hogy természetesen sem az Amerikai Egyesült Államokban, sem máshol a világon nem elfogadott sem az erőszak, sem a vandalizmus.
Az a baj, tisztelt képviselőtársaim, hogy ezek a mondatok itt nem hangzottak el, de ez még önmagában a kisebbik probléma. Az a baj, hogy úgy látom, takargatni próbálják azt is, hogy önöknek van-e közük ehhez az erőszakhoz és ehhez a vandalizmushoz.
(14.00)
Tisztelt Képviselőtársaim! Ha valaki egyszer egy demonstrációt szervez, akkor azt gondolom, felelősséget visel azért, hogy az a demonstráció hogyan és milyen körülmények között zajlik le; felelősséget visel azért, hogy azon a demonstráción történnek-e olyan dolgok, amelyek egyébként ellentétesek a magyar jogszabályokkal, és amelyek súlyosan sértik a jó ízlést, és egyáltalán nem tartoznak a politikai viták rendezésének bevett módjai közé. (Közbeszólások az MSZP soraiból, köztük: Hol voltak a rendőrök?)
Tisztelt Képviselőtársaim! Persze erre lehetne mondani azt, hogy a tegnapi demonstrációt civilek szervezték. Az a baj, hogy önök közül nagyon sokan még időt sem hagytak arra, hogy ezt gondolhassák az emberek, mert a tojáshéjból rögtön előbújtak egyébként kivétel nélkül a politikusok. (Közbeszólások az MSZP soraiból: Holnap is ott leszünk! - Ki bontott kordont? - Korózs Lajos: Ki fosztotta ki az automatákat? Ezt írjátok bele a jegyzőkönyvbe! Korózs Lajos, MSZP.) Előbújt maga Demszky Gábor, aki a sajátos módján ezen a rendezvényen a Demokratikus Koalíció Ifjúsági Szervezetének elnökével együtt tartott egy táblát azzal a felirattal, hogy „No korrupció!” Az a Demszky Gábor, akinek Hagyó Miklós ügyében, azt gondolom, még mindig lenne néhány mondandója, különösen azért, mert ez a per még most is el fog kezdődni, és zajlik is a továbbiakban. (Közbeszólások az ellenzék soraiból.)
De még érdekesebb maga a demonstráció szervezője, tisztelt képviselőtársaim. (Korózs Lajos: Ügyes gyerek!) Nehéz lenne azt mondani, hogy annak az embernek, aki még néhány héttel ezelőtt is, sőt jelenleg is a Magyar Szocialista Pártot képviseli a VIII. kerületi önkormányzat egyik intézményének felügyelőbizottságában, annak semmilyen politikai kötődése nincsen. (Közbeszólások az MSZP soraiból. - Köztük: Hűha! - Lukács László: Micsoda leleplezés!) Természetesen az a kérdés is felmerül, tisztelt képviselőtársaim, hogy ha ilyen nincsen, akkor kitől kapta meg (Az elnök csenget.) azt a technikai segítséget, ami ennek a rendezvénynek a lebonyolításához kellett. (Lukács László: Most akkor ki van tiltva… - Bangóné Borbély Ildikó: Fideszesek is voltak! - Közbeszólás az MSZP soraiból: Csalódott fideszesek!)
Tisztelt Képviselőtársaim! Azt gondolom, hogy itt a magyarázat sajnos elég egyértelmű: három elveszített választás után a civilek hátán önök próbálkoznak a politikában érvényesülni, és önök azok, akik sajnos rögtön erőszakhoz és vandalizmushoz nyúlnak.
A Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja természetesen nyitott az adótörvények kapcsán is minden vitára. Mi azt gondoljuk, mi továbbra is ugyanazokat az elveket képviseljük, számunkra az adótörvényekben az a legfontosabb, tisztelt képviselőtársaim, hogy a következő években is meglegyen a gyerekek után járó adókedvezmény, amit a baloldali kormányok vettek el Magyarországon; több mint 230 milliárd forintot kapnak a családok adókedvezményként, ennyi marad ott a magyar családoknál.
(Az elnöki széket Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke foglalja el.)
Számunkra a következő évben a költségvetésben fontos az, hogy folytatódjon a köztisztviselői életpályaprogram, számunkra fontos az, hogy megtörténjen egyébként akár a fegyveres szervek életpályaprogramjának elindítása, illetve a későbbiekben a köztisztviselői életpályaprogram elindítása, mert, tisztelt képviselőtársaim, ezek fontos kérdések, amelyek emberek százezreit, Magyarországon munkavállalókat körülbelül egymilliós nagyságrendben érintenek.
Tisztelt Képviselőtársaim! Azt gondolom, hogy annál a távközlési adónál, amit egyébként két évvel ezelőtt vezetett be a Magyar Országgyűlés, ugyanezeket az érveket egyszer már végighallgattuk, hogy ugyan a szolgáltatók fizetik, de természetesen tovább fogják terhelni. Érdekes módon önök ugyanezt mondták el minden alkalommal, a távközlési adónál, a bankadónál. (Közbeszólások az ellenzék soraiból. - Bangóné Borbély Ildikó: Mi fizetjük!)
Két dolgot hadd mondjak, tisztelt képviselőtársaim! Miért nem azért küzdenek velünk, hogy azok a távközlési szolgáltatók - ahogy azt Varga miniszter úr is elmondta itt az előbbiekben -, akik 72-75 milliárd forintos nyereséget tesznek zsebre egy évben (Tukacs István: Azért dolgoznak, hogy nyereséget csináljanak…), egyébként ennek a nyereségnek egy részét adóként befizethessék a költségvetésbe? Küzdjenek velünk ezért, tisztelt képviselőtársaim, és akkor azt gondolom, el tudunk érni egy olyan célt, ami egyébként jó a magánszemélyek számára, jó a magyar vállalkozások számára is, és azt gondolom, hogy egyébként az adózásnak azt a kiterjesztését jelenti a közteherviselés jegyében, amit a nagy multinacionális cégekkel elkezdtünk évekkel ezelőtt.
És tisztelt képviselőtársaim, igen, a Fidesz képviselőcsoportja - amellett, hogy javasol egy felső korlátot - ebben a törvényben azt kéri a kormánytól, hogy ahhoz a több száz milliárd forintos programhoz (Az elnök csengetéssel jelzi az időkeret leteltét.), amit elindít az internet mindenkihez való eljuttatása érdekében a kormány, az ott felhasználható uniós forrásoknál (Az elnök ismét csenget. - Tukacs István: Stratégiai partnerek…) ezeket a bevételeket önrészként vegye figyelembe, mert azt gondolom, hogy ezzel nemcsak az internetet juttatjuk el mindenhová, hanem ezeknek a cégeknek piacot csinálnunk (Az elnök folyamatosan csenget.), akik ebből még nagyobb nyereségre tesznek szert. Ennek a nyereségnek egy részét igazán befizethetnék a költségvetésbe. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me