SCHMUCK ERZSÉBET

Full text search

SCHMUCK ERZSÉBET
SCHMUCK ERZSÉBET (LMP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Örvendetes, amikor ön azt mondta, hogy készek az egyeztetésre az internetadó kapcsán, de sajnálatos az, hogy akkor fejezik ki ezt a készségüket, amikor létrejött egy olyan tüntetés, mint a tegnap esti. Az LMP sajnálatos módon nem ért egyet azzal, hogy egy szűk csoport a végén megzavarta a demonstrációt, de önöknek is le kell vonni a tanulságot a tegnapi demonstrációból.
Az LMP azt gondolja, hogy az internetadó bevezetése nagyon széles rétegeket sújt az országban, nagyon sokan vannak vidéken és Budapesten is szegény családok, akiknek a gyerekei másképpen nem jutnak információhoz. A mai világunkban globális információk, európai uniós információk nélkül nem lehetnek olyan felkészültek a mostani fiatalok, hogy valóban kezelni tudják ezt a problémát. Egyetlenegy megoldás létezhet: ha a kormány visszavonja az internetadóra vonatkozó elképzelését.
A másik téma, amiről ön szólt, hogy a NAV az elmúlt években már sokat tett az áfacsalások feltérképezésére. Mi azt gondoljuk, hogy ami most történt és hat személynek a kitiltása az Egyesült Államokból, az nem más, mint a jéghegy csúcsa. Korrupció áll mögötte, és mi azt kérdezzük újra meg újra, milyen lépéseket tesz a kormány annak érdekében, hogy ne csak keveset, de a korrupció széles körét feltérképezze a kormány, és megtegye a szükséges lépéseket. Ezért kérjük minden képviselőtársunkat, hogy támogassák az LMP-nek azt a kezdeményezését, hogy álljon fel a NAV-vizsgálóbizottság. Köszönöm szépen. (Taps az LMP soraiban.)
(13.20)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me