VARGA MIHÁLY

Full text search

VARGA MIHÁLY
VARGA MIHÁLY nemzetgazdasági miniszter: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Frakcióvezető Úr! Valóban, ezek a legfontosabb közös dolgaink, ennek jegyében készültek el az adótörvények módosításai, ennek jegyében készültek el a 2015-ös költségvetés előterjesztései, ennek megfelelően fogunk cselekedni 2015-ben is. Ha tudomásul vesszük azt, hogy vannak közösségi szolgáltatásaink, van egészségügy, van oktatás, van kultúra, van közbiztonság, van honvédelem és vannak olyan közösségi funkciók, amelyeket el kell látnunk, akkor el kell fogadnunk azt, hogy ezekre a közösségünk részéről bevételekre van szükség.
Szeretném megvédeni a NAV dolgozóit. A NAV dolgozói biztosítják azt, hogy a tervezett bevételek 94 százaléka egy adott esztendőben befolyjon, tehát azok az ellenzéki felvetések, amelyek itt permanensen támadták napirend előtti hozzászólásban a NAV dolgozóit, tulajdonképpen azon cégek mögé bújtatott hozzászólások, amelyeknek az érdeke az elmúlt években a hatékonyabb adóbeszedéssel, a korrupció feltárásával sérült.
Mondjuk ki nyíltan: az ellenzéki képviselők semmilyen olyan NAV-os intézkedést nem támogattak, amelynek a révén sikerült elérnünk azt, hogy a parlament által elfogadott és tervezett költségvetési bevételek 2012-ben és 2013-ban is befolytak. Ezekből volt lehetőség az elmúlt évek bérintézkedéseire, ezekből az intézkedésekből volt lehetőség arra, hogy 2013-ban elinduljon a pedagógusok béremelése, az idén ezt 10 százalékkal növelni fogjuk. Ahogy már arról értesültek képviselőtársaim, az idei esztendőben a hivatásos állományúak bérrendezése fog elindulni, 2015 második félévétől tehát jelentős béremelés lesz a fegyveres ágazatban dolgozók számára. Ahhoz, hogy ez megteremtődjön és hogy ez létrejöjjön, az adóbevételre mindenképpen szükség volt.
A képviselő asszony felvetésére azért hadd emlékeztessek arra, hogy napirend előtt itt hosszan szóltam azokról a feltárt adóvisszaélésekről, amelyeket a NAV munkatársai tártak fel. A képviselő asszony talán lekéste a parlament kezdetét, ezért nem értesült róla; engedje meg, hogy akkor megismételjem néhány rövid mondatban! Az ön által is felvetett gabonakereskedelmi visszaélések tekintetében már 2011-ben eljárások indultak. Az önök által favorizált és támogatott Horváth András pont ezeken a megbeszéléseken vett részt, csak sajnos nem várta már meg a vizsgálatok végét, mert akkor konstatálhatta volna, hogy ezekben az eljárásokban több mint 14 milliárd forint elkövetési értéket tártak fel a NAV bűnüldözői; konstatálta volna akkor, hogy ezekben az esetekben, ezeknél az ügyeknél a vagyoni biztosíték tekintetében 100 millió forint lefoglalására került sor, 177 ellenőrzés történt meg, és több mint 1 milliárd forint adó biztosítására teremtettek lehetőséget a NAV munkatársai. Tehát igenis, ezekben is elindult az eljárás, és ahogy a miniszter úr az előbb utalt már rá, ügyészségi és rendőrségi eljárások vannak folyamatban.
Tisztelt Képviselő Asszony! Öntől is azt kérem és a frakciótársaitól, hogy várják meg a magyar igazságszolgáltatás működését, és várják meg azt, hogy ezek a vizsgálatok lezáruljanak, és hivatalos szakaszba érjenek ezek a vizsgálatok. Ha ezt önök nem hajlandók megvárni, hanem önök folyamatosan bombázzák az adóhivatal munkatársait mindenféle ál-, megalapozatlan felvetésekkel, akkor azt kell még egyszer feltételeznem, hogy önök nem abban érdekeltek, hogy az adóhivatal hatékonyan működjön, nem abban érdekeltek, hogy ezek a visszásságok napvilágra kerüljenek, hanem éppen az ellenkezőjében, ezeknek az eltussolásában érdekeltek. Remélem, hogy ez nincs így, képviselő asszony.
Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me