Z. KÁRPÁT DÁNIEL

Full text search

Z. KÁRPÁT DÁNIEL
Z. KÁRPÁT DÁNIEL (Jobbik): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Látható módon a kormány az azonnali piros lapot sárgává próbálja váltani, és az is látható, hogy megértette azt az üzenetet, hogy lehetetlenség a harmadik évezredben egy internetadóhoz hasonló őrületet bevezetni. Az MSZP-től kicsit farizeus, hogy 2008-ban még be kívánta ezt vezetni, s akkor teljesen jogosan háborgott az akkori ellenzék ezzel szemben (Zaj az MSZP soraiban. - Lukács Zoltán: Nem igaz! Ha akarta volna, akkor bevezette volna!), de a harmadik évezredben, bármekkora is a kórus, be kell látni, hogy ez nemhogy nem járható út, hanem egy tudásalapúnak szánt társadalom esetében minimum elkerülendő, de legalábbis bűn lenne nemcsak a magyar gazdasággal, de a magyar polgárokkal szemben is.
Az, hogy önök most egy kalapot húznak erre, és mindig egy, a távközlési adó mértékéig kiható adóterhet próbálnak minden egyes magyar emberre és minden egyes magyar kisvállalkozásra nyomni, ez még mindig egészen elképesztő; annak adja tanújelét, hogy még mindig nem értik, micsoda probléma áll előttünk. S azt sem értik, hogy ha 25-30 milliárd forintot a költségvetésbe megpróbálnak behozni egy új típusú adónemmel, akkor talán fel kéne mérni a járulékos társadalmi károkat is, amit ezáltal okoznak, és amiből kifolyólag sokkal nagyobb veszteség éri a magyar nemzetgazdaságot és a magyar polgárokat is.
Az pedig már az arcátlanság kategóriája, amikor leírják papírra és megpróbálják velünk elhitetni, hogy a szolgáltatók nem fogják áthárítani ezt a terhet. Önök csődöt mondtak a tranzakciós illeték esetében, csődöt mondtak a banki különadó áthárítása esetében, s csődöt mondtak majdnem minden különadótípusnál, amikor az merült fel, hogy azok áthárításra kerülnek vagy beépítésre kerülnek a szolgáltatói árakba. Szinte minden esetben a magyar állampolgárok fizettek, és most sem látjuk a garanciáját annak, hogy ne a magyar állampolgárok fizessék meg azt a terhet, ami lehet, hogy önöknek csak 20-30 milliárd forintnyi követelési igény a költségvetés tekintetében, de a magyar fiatalokat, a magyar polgárokat, a magyar kisvállalkozókat vállalhatatlan módon érinti az, amit önöknek most haladéktalanul vissza kellene vonniuk. Köszönöm a figyelmet. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me