NOVÁK ELŐD

Full text search

NOVÁK ELŐD
NOVÁK ELŐD (Jobbik): Tisztelt Miniszterelnök-helyettes Úr! Két fideszes képviselőtársának egy-egy pikáns nyilatkozatával kapcsolatban szeretném az ön, illetve a kormány álláspontját megtudakolni. Az első mindjárt Kubatov Gábor, bár ebben a ciklusban nem szólalt még fel, sőt az előző négy évben sem vette a fáradságot, hogy itt akár egyetlenegyszer is felszólaljon. (Lázár János: És ez rossz vagy jó?) Ha már bérről és fizetésről beszélünk, tisztelt miniszterelnök-helyettes úr, ezért hadd idézzem legismertebb, legelhíresültebb beszédét, ami a legolvasottabb jobboldali hírportálról szivárgott ki, itt ugyebár elérhetetlenné tette azt a házelnök, de gondosan kijegyzeteltem előre ezt az egy mondatot, amit Kubatov Gábor mondott tehát elhíresült, kiszivárgott hangfelvételén: Orbán Viktor nem igazán ért a számítástechnikához, most már sokat léptünk előre, mert például SMS-t tud fogadni, küldeni, és tudja, mi a fax és az e-mail közti különbség - mondja Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója a 2010-ben napvilágot látott hangfelvételen.
Azonban mi, jobbikosok nem tekintjük elegendő előrelépésnek, hogy mondjuk, Orbán Viktor már tud faxot vagy e-mailt fogadni. Érdekelne, hogy mit mond ön, aki azért jobban ismeri: van Orbán Viktornak okostelefonja? Meg tud nyitni egyáltalán egy böngészőben egy internetes oldalt? Tudja, mi az az internetezés? Hogy miért kíván hadat üzenni Orbán Viktor? Hiszen a kiszivárgott információk szerint személyesen az ő ötlete volt, hogy ezt a tőle távol álló világot egy ilyen büntetéssel sújtsa.
A másik Nyitrai Zsolt elhíresült 2008-as nyilatkozata, amivel messzemenőkig egyet tudok érteni. Az internet a szabadság műfaja, nem ezek az uralkodó trendek a világban, hogy megadóztassuk az internetet, hanem pont az, hogy sokkal inkább szabadabbá tegyük, sokkal inkább elérhetővé tegyük minden honfitársunk számára. Ezt mondta 2008-ban még ellenzékben, amikor az MSZP akarta bevezetni az internet megadóztatását, ezt mondta akkor a Fidesz. És mit mond ma? Mit mondanak ma Nyitrai Zsoltnak, vagy esetleg etikai eljárást indítanak vele szemben pártján belül, hogy ilyen álláspontot mert - vagy esetleg még ma is - képviselni?
Ezzel kapcsolatban várnám véleményét, és különösen a Jobbik által felvetett ingyenes alapszintű internet bevezetésével kapcsolatban. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me