DEMETER MÁRTA

Full text search

DEMETER MÁRTA
DEMETER MÁRTA (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! A bizottsági elnök úrnak mondanám, hogy nagyon örülnénk, ha annyira tiszta lenne a helyzet, hogy nem lenne szükség ilyen határozati javaslat elfogadására. Sajnos a kormány olyan nyilatkozatot tesz és közjogi méltóságok is olyan nyilatkozatokat tesznek az utóbbi időben, ami igenis indokolja egyébként, hogy ez megtörténjen. Tehát erre tekintettel én is szeretném önöket arra kérni, hogy támogassák ennek a tárgysorozatba vételét, és támogassák majd szavazatukkal a határozati javaslatot is, hiszen az Európai Unió és a NATO nemcsak gazdasági és védelmi együttműködést és szövetséget jelent, hanem stabil helyet biztosít Magyarország számára a világban, és egy nagyon komoly értékválasztás, hiszen lehetőséget kaptunk arra, hogy szervesen fejlődhessen a demokrácia Magyarországon ezek által. Viszont ezt a fejlődést veti vissza hihetetlen módon az a kormányzati nyilatkozat, közjogi méltóságtól elhangzott nyilatkozat, amit hallhattunk, az EU-ból való kihátrálásnak a gondolata.
Szeretnék pontosan idézni Kövér Lászlótól: „Nem önmagában az Unióhoz és a NATO-hoz való csatlakozással, hanem azzal van ma gond, hogy az euroatlanti világ morális értelemben megrendült.” Szeretném felhívni arra a figyelmet, hogy nem az euroatlanti világ gyengült meg morálisan, hanem a magyar kormány. (Felzúdulás a kormánypártok soraiban.) Szijjártó Péter amerikai útján nem tudott találkozni John Kerry külügyminiszterrel (Zaj a kormánypártok soraiban. - Az elnök csenget.), ami egyébként példátlan. Itt szeretném Kövér László figyelmét egyébként felhívni az amerikai külügyminiszter nevére is. Azt gondolom, mielőbb tisztázniuk kell a kitiltási botránnyal kapcsolatos ügyeket, azért, hogy EU-tagságunk és NATO-tagságunk a jövőben semmilyen csorbát ne szenvedhessen.
Nagyon sokszor hallottuk önöktől, hogy itt az idő. Hát itt az idő, kedves fideszes képviselőtársaim, hogy végre kiálljanak azok mellett az értékek mellett (Az elnök csengetéssel jelzi a hozzászólási idő leteltét.), amelyeket önmaguk erodálnak az utóbbi időben. Köszönöm. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me