DR. ARADSZKI ANDRÁS

Full text search

DR. ARADSZKI ANDRÁS
DR. ARADSZKI ANDRÁS (KDNP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! A határozati javaslat, illetve az ad hoc bizottság létrehozásáról szóló indítvány arról szól, hogy a Déli Áramlat nemzetközi földgázvezeték magyarországi szakaszának megépítésével kapcsolatos megállapodás megkötésének folyamatát felügyelő eseti bizottságot hozzuk létre.
Tisztelt Ház! A Déli Áramlat létesítésére a szocialista kormány 2008 januárjában kötött egy államközi szerződést. Tehát fogalmilag kizárt az, hogy a földgázvezeték magyarországi szakaszának megépítésével kapcsolatos megállapodás megkötését felügyeljük, mert ez a megállapodás, mint említettem volt, 2008 januárjában megszületett az MSZP kormányzásának idején. Ugyanez a határozat, hasonlóan a többi ország, Bulgária és Szerbia döntéséhez, arról is rendelkezett, hogy a Déli Áramlat magyarországi szakaszának a létesítésére egy vegyes vállalatot hoznak létre a felek. Ez is megtörtént. Ezek után, úgy gondolom, a tények alapján és a tények ismeretében nyilvánvaló és világos az, hogy az ilyen megállapodás megkötésének folyamatát felügyelő bizottság létjogosultsága nincs meg, mert amit felügyelnének, azt a megkötési folyamatot már lezártuk, helyesebben a szocialista kormány lezárta, a megállapodás már létrejött.
Úgyhogy semmilyen indokát nem látom annak, hogy e tekintetben egy ad hoc bizottság jöjjön létre. Köszönöm a megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me