DR. SZÉL BERNADETT

Full text search

DR. SZÉL BERNADETT
DR. SZÉL BERNADETT (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Ha a Jobbik-frakciónak az a kívánsága, hogy az aktuálpolitikát háttérbe szorítsuk, amikor egy ilyen javaslatról tárgyalunk, akkor nekik is háttérbe kellett volna szorítani a pártálláspontot, amikor az eseti bizottság indoklását megadják. Ugyanis az hemzseg olyan pártálláspontoktól, amelyeket az LMP egyáltalán nem tud elfogadni és támogatni, merthogy erről a helyzetről mi szögesen másféleképpen vélekedünk, mint a Jobbik.
Ugyanis mi azt látjuk, hogy Magyarországon megint elkezdődött egy nagyon csúnya játék, amely a Mengyi-féle gáztörvénymódosítással indult nem is olyan rég. Az arról szólt, hogy a Gazprom használhassa a magyar gáztárolókat, amelyeket mi elég sok pénzért vásároltunk meg azért, mert önök azt mondták nekünk, hogy ezek azért kellenek, hogy télen ne fagyjon meg az ország. Ennek, ha a Gazprom használja ezt gáztározásra, semmi köze nincs ahhoz, hogy Magyarország megfagy-e vagy nem fagy. Ez tehát nyilván egy újabb szívesség volt az amúgy is önöktől sok szívességet kapó Vlagyimir Putyinnak és kollégáinak.
A másik pedig a Gazdasági bizottság módosítója, amely teljes mértékben felháborító, hiszen ennek nyomán olyanok is építhetnek gázvezetéket ebben az országban, akik nem rendelkeznek gázszállítási engedéllyel. Ez megint a Gazprom érdekeit és megint Oroszország érdekeit szolgálja és nem a magyar emberek érdekeit. Ráadásul egy újabb frontot nyit az Európai Unió és Magyarország között, hiszen tudvalevő, hogy az Unió megpróbálja a Déli Áramlat megépítését elkerülni.
Egyébként pedig Magyarországnak is az lenne az érdeke, hogy végre leszigeteljék ezt az országot, és megújuló energiaforrásokat állítsanak csatasorba, és nem az, hogy újabb és újabb és újabb szívességet tegyenek Vlagyimir Putyinnak. Úgyhogy erről röviden az a véleményem, hogy úgy látszik, a paksi bővítésnek és az ezért kapott hitelnek nemcsak azok az ezermilliárdok lesznek az ellentételezései, amikről szó volt a Házban, hanem ilyen szívességek formájában is ki kell önöknek fizetni Vlagyimir Putyin szívességét. Ehhez a piszkos üzlethez mi nem kívánunk semmilyen módon asszisztálni.
Jó lenne ezt a folyamatot ellenőrizni, viszont az is jó lenne (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeretét leteltét.), ha a Jobbik-frakció egy olyan indítvánnyal élne, ami támogatható lenne, pártállásponttól függetlenül. (Az elnök ismét csenget.) Ez így most nem az. (Taps az LMP padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me