GYÖNGYÖSI MÁRTON

Full text search

GYÖNGYÖSI MÁRTON
GYÖNGYÖSI MÁRTON (Jobbik): Köszönöm szépen, elnök úr. Első körben hadd reagáljak Szelényi Zsuzsanna felvetéseire. Felettébb mulatságos az, amikor ön arról beszél, hogy a Jobbikot és a Fideszt megvásárolta Oroszország. Ön, aki egy olyan pártnak a színeiben került be ebbe a parlamentbe, amely több mint egymilliárd forint támogatást kapott - Bajnai Gordon Haza és Haladás Alapítványára célzok - az Amerikai Egyesült Államokból, a Center for American Progresstől, ki tudja, milyen feladatoknak a végrehajtására. (Közbekiáltások a Jobbik padsoraiból: Így van! Így van! - Taps.)
Tisztelt Képviselő Asszony! Arra is szeretném felhívni a figyelmét, hogy Európától nem az távolodik el, aki gázszerződéseket köt Oroszországgal. Ezzel a fajta logikával, amelyet ön itt felvonultatott, azt lehet mondani, hogy Németország, igen, Németország messze eltávolodott Európától akkor, amikor a saját érdekeit és energetikai szempontjait figyelembe véve megépítette az Északi Áramlatot, amely Oroszországból közvetlenül Németországba szállítja a gázt. Kérem, hogy ezt is vegye figyelembe. Ugyanezzel a logikával Németország is igen messze eltávolodott Európától, és szeretném ezeket a felvetéseket visszautasítani.
Az, amit Aradszki András képviselőtársam felvetett, hogy miért nem éppen időszerű ennek a határozati javaslatnak a felvetése és az eseti bizottság megalakulása, szeretném a figyelmét felhívni arra, hogy nem a szerződés megkötését szeretnénk felügyelni, hanem a szerződés végrehajtásának a felügyeletét szeretnénk ezzel az eseti bizottsággal létrehozni és megvalósítani.
Szél Bernadettnek pedig szeretném arra felhívni a figyelmét, hogy az indoklás nyilvánvalóan mindig a határozatot benyújtó képviselők véleményét tükrözi, tehát ilyen értelemben tekinthet arra úgy, mint egy politikai nyilatkozatra. De önöknek nem erről kell dönteni, hanem magának az eseti bizottságnak az összehívásáról és a Déli Áramlat megépítésének a felügyeletére létrehozott eseti bizottságnak a létrehozásáról. Úgyhogy, ha jól értettem, ezt önök tudják támogatni; az indoklást (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeretét leteltét.) itt szóban kiegészítették, hogy milyen indoklással tudnák elfogadni. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me