KEPLI LAJOS

Full text search

KEPLI LAJOS
KEPLI LAJOS (Jobbik): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Arra szeretném kérni a jelen lévő parlamenti frakciókat, a parlamentben helyet foglaló frakciók képviselőit, akik majd remélhetőleg felszólalnak még utánam ebben a vitában, hogy amennyiben ez a bizottsági üléshez hasonlóan elutasításra kerül majd, vagy olyan szándékuk van, hogy elutasítják ezt a javaslatot, akkor egyetlen reális indokot mondjanak erre, mert a bizottsági ülésen sajnos ilyet nem hallottunk. Mert az, hogy a Gazdasági bizottság Energetikai albizottsága megfelelő fórum az ezzel a kérdéssel történő foglalkozásra, nem reális indok, hiszen tudjuk, hogy a Déli Áramlat földgázvezeték nem pusztán gazdasági kérdés, jó néhány más aspektusa is van, külpolitikai, energetikai, környezetvédelmi, és még sorolhatnám tovább.
Tehát mindenképpen egy eseti bizottságnak kellene a parlamentben foglalkoznia ezzel, teljesen függetlenül attól - most az LMP-re, az MSZP-re vagy valamelyik más ellenzéki frakcióra nézek -, hogy támogatják-e önmagában azt, hogy a Déli Áramlat-földgázvezeték megvalósuljon, hiszen ebben mi, ellenzéki pártok jelen pillanatban nem vagyunk döntési helyzetben. Azonban az, hogy ennek a beruházásnak a felügyeletére, amelyet a kormány támogat, s egyébként a Jobbik Magyarországért Mozgalom is támogat, egy eseti bizottság álljon fel, szerintem ideológiától függetlenül minden parlamenti pártnak és frakciónak érdeke, tehát hogy ellenőrizzük ennek a beruházásnak a menetét. Ugyanilyen alapon támogattuk legutóbb az MSZP-nek a Paksi Atomerőmű bővítésével kapcsolatos bizottsági kezdeményezését, holott szöges ellentétben állunk azt illetően, hogy szükség van-e vagy nincs szükség erre a beruházásra. Mégis támogattuk, mert azt mondjuk, hogy a parlamentnek mint legfőbb népképviseleti szervnek minden ilyen beruházást felügyelnie kell azért, hogy ott ne történhessenek olyan visszaélések, amelyekre az elmúlt 25 évben már jó néhány példát láttunk Magyarországon.
Úgyhogy arra szeretném felszólítani tisztelt képviselőtársaimat, hogy tegyük félre az aktuálpolitikai nézetkülönbségeket, és támogassuk ennek a bizottságnak a létrehozását. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me