NÉMETH ZSOLT

Full text search

NÉMETH ZSOLT
NÉMETH ZSOLT (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Nem látjuk sem az aktualitását, sem pedig az értelmét ennek a határozati javaslatnak. Az Európai Unió és a NATO melletti kiállásról szóló határozattervezet teljességgel indokolatlan és felesleges. Az európai uniós, illetőleg NATO-tagságunk ugyanis tény, olyan tény, amit semmilyen veszély, komolyan vehető veszély nem fenyeget, és a határozattervezet minden egyes paragrafusa egyenesen következik a tagságunkból, tehát nem túlzok, ha azt mondom, hogy egy teljességgel semmitmondó határozattervezettel van dolgunk.
A határozat indoklása már némileg eltér ettől. Szeretném felhívni a figyelmet ugyanakkor arra, hogy az indoklás nem része ennek a határozattervezetnek, ez egy pártpolitikai jellegű indoklás, mint ahogy itt is hallhattunk egy nagyon hangzatos pártpolitikai jellegű indoklást. Szó volt itt mindenről, Iránról, békemenetről, Déli Áramlatról, de semmi nincs ebből a problémaegyüttesből a határozattervezetben. Szeretném felhívni a szocialista képviselők figyelmét, hogy helyes az, hogy ha egyszer van egy fő szöveg és annak van egy indokolása, akkor a kettő valamilyen viszonyban van egymással, erre szeretném kérni őket. Politikai, jogi trükköktől próbáljanak megkímélni bennünket, tisztelt képviselőtársaim.
Azt egyébként üdvözöljük, hogy végre a Szocialista Párt az euroatlanti együttműködés elkötelezett híve lett, de azt gondolom, ez egyáltalán nem elegendő indok ahhoz, hogy erről határozatot fogadjunk el - adják ki esetleg pártnyilatkozatként!
Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me