SZELÉNYI ZSUZSANNA

Full text search

SZELÉNYI ZSUZSANNA
SZELÉNYI ZSUZSANNA (Független): Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyűlés! Magyarország a paksi megállapodás megkötése óta lépésről lépésre és egyre nyilvánvalóbb módon távolodik el az euroatlanti szövetségesi rendszertől ahhoz képest, ahogy azt a rendszerváltáskor Magyarország konszenzusosan eldöntötte. Legutóbb az orosz hatalmi érdekek érvényesítése került Magyarországon is előtérbe, míg Ukrajnában fegyverekkel, Magyarországon a Fidesz és a Jobbik megvásárlásával történik mindez. (Dr. Staudt Gábor: Szégyelld magad!)
Nyilvánvaló, hogy a Déli Áramlat építése Oroszország európai befolyásának kiterjesztését szolgálja. Miközben az Orbán-kormány nagy vehemenciával támadja az Egyesült Államokat, álszent háborút vív a Nyugattal és az országunkat milliárdokkal támogató Európai Unióval szemben, önként és dalolva veti magát Putyin karjaiba. A Jobbiknak nem kellene annyira aggódnia, hogy a kormány nem tesz meg mindent az orosz függőség kiépítéséért, hiszen mostanában bőséggel megszaporodtak az oroszokat helyzetbe hozó magyar lépések.
(17.50)
A történet Pakssal indult. Aztán a kormány pár hete leállította az ukrán gázszállítást, majd a Gazprom töltötte magyar gáztárolókba a gázát olcsón. Rogán Antal legutóbbi módosító indítványa pedig lehetővé fogja tenni, ha elfogadja az Országgyűlés, hogy belekezdjen Magyarország a Déli Áramlat építésébe, annak ellenére, hogy ez nyilvánvaló módon szembemegy az európai uniós joggal.
A putyini Oroszország szeretetében összeállt végre a Fidesz-Jobbik koalíció. Mi egyértelműen látjuk Magyarország helyét a nyugati világban. Ahogy elutasítjuk a Déli Áramlatot, úgy elutasítjuk az eseti bizottság (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeretét leteltét.) felállítását is. Nem fogjuk támogatni természetesen. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me