SALLAI R. BENEDEK

Full text search

SALLAI R. BENEDEK
SALLAI R. BENEDEK (LMP): Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Országgyűlés! Megmondom őszintén, megint csak egy ilyen szakmai kérdés merül fel bennem, amiben szeretnék tisztábban látni, és semmiféle politikai provokációt nem látok ebben. Egy évvel ezelőtt a Lehet Más a Politika arra figyelmeztette a magyar kormányt, hogy a kirobbant adó-, illetve áfa-visszaigényléssel kapcsolatos botrányt jobban át kellene nézni, jobban oda kellene figyelni, és utána kellene járni annak a ténynek, hogy az elmúlt kormányok pártállástól függetlenül szemet hunytak több ezer milliárdos áfacsalások fölött.
Ma már teljesen közismert ténnyé vált a közvélemény számára, hogy kereskedőcégek papíron utaztatnak élelmiszereket szlovák vagy román határon keresztül, miközben áfát nem fizetnek utána, és az áruházláncok áfacsalásban érintett termékeket forgalmaznak. Ha nem is olyan magas színvonalú politikai vezetőkkel, mint Magyarországon, de azt mondják, hogy számottevő tényező a világpolitikában az Egyesült Államok nevezetű állam is. Azt állítja, amit korábban Horváth András, azt mondja, hogy Magyarországon a hatóságok és a kormány nem tesz eleget a közpénzek ellopása ellen. Ha jól értem, azt mondják, hogy a NAV kormányzati körök tudtával több mint ezermilliárd forintos áfacsalás fölött huny szemet egy kivételezett helyzetben lévő kör adói hátterében.
Megértem, hogy a kormány is egyelőre tájékozódni próbál az ügyben, hogy mi is ez az amerikai botrány, de ezért baj a sok korrupció, mert ilyenkor mindig felmerül, hogy melyik ügyről van szó, melyik korrupciós ügy ez. Nem is tudom, hogy mi lehet az ügy hátterében, miközben nem nagyon értem, hogy a NAV-vezető hölgy merre van, hogy nincs itt válaszokat adni, hogy nincs a sajtó előtt.
Ezek az áfacsalási ügyek most átgyűrűznek világpolitikai színtérre, Magyarország megint nem kedvező színben van feltüntetve, miközben közpénzek sokasága, ezermilliárdok, közös célunk lenne, hogy ez ne így történjen, de nem értjük, hogy most abban bízunk egy kicsit, hogy a Kehinek most hogy szabadul fel kapacitása a norvégok átvilágítása után, hátha esetleg (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) a NAV tevékenységét is átvilágítaná. Köszönöm szépen. (Taps az LMP soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me