TÁLLAI ANDRÁS

Full text search

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Ha jól értem a szavait, ön kész tényként kezeli, hogy ennek a bizonyos hat személynek a kitiltása, akiről azt sem tudjuk, hogy ki, azt sem tudjuk igazából, hogy miért. (Dr. Schiffer András: Ki nem tudja?), összefüggésbe hozható bizonyos áfacsalással.
Ehhez képest ez az amerikai ügyvivő, aki most már naponta nyilatkozott talán többször is, egészen mást mond. Először is azt mondja, hogy a kitiltás az Amerikai Egyesült Államokban nem közügy. Másodszor pedig azt mondja, hogy ha ez megtörténik, az Amerika belügye, de ha ez megtörténik, akkor nem biztos, hogy olyan dologért történik meg, ami esetleg Magyarországon törvényekkel ütköző, netán bűncselekmény. Amerikában az, de Magyarországon nem az. (Dr. Schiffer András: Mi az? - Közbeszólások a Jobbik soraiból: Csak egy példát!) Azt gondolom, hogy ön egy kicsit túlment ezzel az áfacsalásüggyel, mert az is elképzelhető, hogy például ezek a személyek, tegyük fel - mint ahogy ön a gondolatokkal játszik, én is játszom a gondolatokkal -, a tevékenységük során Magyarország érdekeit védték, ami egyébként sérti az Egyesült Államok érdekeit, és az Egyesült Államok azért nem ad erről információt, mert teljesen tisztában van ezzel a ténnyel, hogy egyébként ezek az emberek, akiket most névtelenül emlegetünk, akiken akárhogy gúnyolódnak és bekiabálnak az ellenzéki képviselők, egyébként Magyarország érdekében végezték ezt a tevékenységét (Dr. Staudt Gábor: Jézusom!), és ezt kapta az Egyesült Államoktól. (Lukács Zoltán: Súlyos szavak ezek! - Közbeszólások a Jobbik soraiból: Hőstett!)
Tehát én nem mennék ilyen messzire ezekben a kérdésekben (Gúr Nándor: Ne támadd Amerikát! Várj egy kicsit!) addig, amíg az Egyesült Államok hivatalosan nem fogja tájékoztatni Magyarország kormányát. Ha tájékoztatja, onnantól kezdve indul el az ügy kivizsgálása. (Taps a kormánypárti padsorokból. - Dr. Schiffer András: Rendeljünk el zárt ülést, és tessék mondani!)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me