LUKÁCS ZOLTÁN

Full text search

LUKÁCS ZOLTÁN
LUKÁCS ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A Magyar Szocialista Párt frakciója úgy ítéli meg, hogy Korózs Lajos úr interpellációjakor nem a hatályos házszabály szerint járt el a Ház, ezért azt indítványozom, hogy kapja meg a szót Korózs Lajos, és hadd mondja el az interpellációját.
Ezt arra alapozom, hogy a házszabály 123. § alapján 10-12 másodperc után elvették tőle a szót, és utána kérdezték meg az államtitkár urat, hogy kíván-e válaszolni az interpellációra (Közbeszólások a kormánypártok soraiból.); tíz másodperc után nem ítélhető meg, hogy egy háromperces interpelláció második percében a témára tér-e a képviselő vagy nem. Ebből adódóan, ha tíz másodperc után elvették tőle a szót, akkor egyrészt nem ítélhető meg, hogy ezt az interpellációt ő a szabályok alapján elmondja-e, másfelől pedig az államtitkár úr nagy valószínűséggel, mivel tíz másodperc után elvették a szót a képviselőtől, nem tudta eldönteni, hogy ő arra az interpellációra tud-e vagy akar-e válaszolni. (Folyamatos zaj. - Az elnök csenget. - Balla Mihály: Vond már meg tőle a szót! - Lázár János: Szakértőket az MSZP-be!)
Ezért azt kérjük, hogy Korózs Lajos úrnak adják meg az interpellációra a szót. Köszönöm. (Taps az MSZP soraiban. - Novák Előd: Harminc éve volt, hogy…)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me