Z. KÁRPÁT DÁNIEL

Full text search

Z. KÁRPÁT DÁNIEL
Z. KÁRPÁT DÁNIEL (Jobbik): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A mai nap, mondhatjuk, az internetadóként elkeresztelt újabb sarc vitte a prímet. Látható, hogy egy nagyon gyalázatos kijelentés is elhangzott ezzel kapcsolatban, miszerint ezt nem fogják áthárítani a szolgáltatók, ezt önök a szolgáltatókra vetették ki. Állították ezt különböző adófajtákkal kapcsolatban is korábban.
Nézzünk kicsit a számok mögé és egyáltalán a számok szintjén vizsgáljuk meg ezt a kérdést! Látható, hogy másfél év alatt a tranzakciós illeték miatt 55 százalékkal növekedtek a bankolási költségek, a bankhasználók költségei. Az is látható, hogy miközben az önök óriásplakátjain az szerepel, hogy elszámoltatjuk a bankrendszert, 2013 egészében 121 milliárd forinttal emelkedtek 2012-höz képest a pénzügyi szolgáltatásokból származó bevételek. Tehát valami nem sikerült az önök rendszerében, vagy pedig szimplán nem igaz az, amit az óriásplakátjaikra írtak. Én az utóbbira tippelek, de valószínűleg mindkettő igaz.
Látható, hogy ez még lehetne ellenzéki vádaskodás, de az önök által sokszor piedesztálra emelt Magyar Nemzeti Bank elemzőjét szeretném idézni. A Magyar Nemzeti Bank elemzéséből derül ki, hogy a 11 legnagyobb forgalmú hazai bank teljes mértékben áthárította a tranzakciós illetéket, a háztartásoknál az áthárítás mértéke pedig nemhogy elérte, de meg is haladta a tranzakciós illeték szintjét, mégpedig a készpénzfelvételnél, az átutalásnál és a bankkártyás fizetéseknél is. Ezt nem mi mondjuk, ezt olyan vezető elemzők mondják, akik véleményére önök szokták alapozni az állítólagos gazdaságpolitikájukat. Látható, hogy mindeközben különadók tömegét vetették ki, mint amilyen a teljesen értelmetlen elsőkörös telefonadó volt, amit aztán a második Varga-csomagban tovább emeltek.
Most itt van előttünk az az internetadó, ami piacpusztító hatással bír a magyar fiatalok, a magyar munkavállalók, és ami nagyon komoly, a magyar kisvállalkozók számára is bezárja a növekedési kilátásokat. Adódik tehát a kérdés: hol van a vége ennek az adócunaminak, és egyáltalán felmérték-e ennek lehetséges kárait. Várom érdemi válaszát. (Taps a Jobbik padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me