BOLDOG ISTVÁN

Full text search

BOLDOG ISTVÁN
BOLDOG ISTVÁN (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Bárándy képviselő úr fölszólított, hogy mi is mondjuk el a véleményünket. Én azt gondolom, hogy az én véleményemet már sokan ismerik nemcsak itt a Házban, hanem máshol is. Azt gondolom, nagyon sajnálatos az, hogy az Európai Unió jobban védi a bűnözőket, mint az áldozatokat. Az az igazság, hogy én továbbra is a halálbüntetés pártján vagyok, de tudjuk, hogy ezt nem lehet megvalósítani a jelenlegi jogszabályi körülmények között, főleg az Európai Unió tagjaként, tehát ehhez kell alkalmazkodnunk.
A szomorú az, hogy ezen körülmények között az Európai Unió nem az áldozatokat próbálja meg védeni, és reményt kíván nyújtani olyan embereknek, akik például gyermekeket gyilkoltak meg. Én megmondom őszintén, nem értek egyet azzal, hogy a tényleges életfogytiglant eltöröljük, de nyilván alkalmazkodnunk kell, ezt be kell nekem is látni, mégis azt gondolom, hogy a negyven év túl kevés. Én száz évben húznám meg ezt a határt, akkor biztos lesz még reménye annak, aki ilyen esetet elkövetett, ahogy Bárándy képviselő úr mondta, a 20 éves, ha megéri a 120 éves kort, akkor természetesen minden esélyt megkaphat.
Azt gondolom, hogy azok az emberek, akiknek a családjában, mondjuk, a gyermekét egy pedofil először megerőszakolta, majd meggyilkolta, biztos, hogy nem szeretnének reményt adni a gyilkosnak, és én azt gondolom, hogy az ő pártjukon kell álljunk mi, képviselők.
Én sem szeretnék reményt adni a gyilkosoknak és az erőszakos bűncselekményt elkövetőknek. Azt gondolom, hogy az a fontos, hogy minden elkövető megkapja a méltó büntetését.
Nem igaz az, természetesen, hogy csak a Jobbik van a szigorú büntetések pártján. Én magam is a szigorú büntetések pártján állok, pedig nem a Jobbik padsoraiban ülök, nem is szeretnék és soha nem is akartam. Tehát én azt gondolom, hogy emberfüggő ez a dolog. Minden ember a saját érzései szerint ítéli ezt meg. Én szigorúbban ítélném meg az összes bűncselekményt egyébként, főleg az erőszakos bűncselekményeket.
Tehát azt gondolom, hogy a negyven év kevés, többet kellene adni, sokkal jobb lenne. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me