DR. STAUDT GÁBOR

Full text search

DR. STAUDT GÁBOR
DR. STAUDT GÁBOR (Jobbik): Köszönöm szépen, elnök úr. Nem fogom kitölteni, csak a kétperces híján normál felszólalást kellett nyomnom. Részben elmondta Bárándy képviselőtársam, amit Boldog Istvánnak szeretnék címezni. Nem a szigorral van a baj, amit ő megfogalmaz, ezzel egyet tudunk érteni, ez alapján akár még egy frakcióban is ülhetnénk, lehet, hogy más dolgok miatt nem. (Boldog István: Soha…) Jó, lehet, hogy ebben egyetértünk, lehet, hogy még egyszer ő fogja kérni a felvételét, mi meg elutasítjuk, ilyen időszak is eljöhet, soha nem lehet tudni, mit hoz az élet.
Az viszont biztos, hogy a választók átverése csúnya dolog, ezért idéztem azt a közleményt, amit önök kiadtak. Meglengették a véres kardot, és boldogi közleménytudattal és hozzáállással beállt az egész Fidesz amögé, hogy igen, majd a tényleges életfogytiglant meg fogják védeni. És ahogy elmondtam, elkövették azt a hibát, hogy az európai uniós választásokkal, az európai parlamenti választásokkal összekeverték a témát, mert való igaz, hogy az Európa Tanácsnak az égvilágon semmi köze nincs ehhez, tehát eleve már a közlemény is hazugság volt. De úgy gondolom, Boldog Istvánt esetleg a hivatalos fideszes közlemény téveszthette meg, hiszen ő elhitte azt, hogy ami a Fideszközpontból kimegy, az csak igaz lehet, jelen esetben meg nettó szakmai tévedéseket tartalmaz.
De ha már ön így gondolja - amivel mi egyetértünk -, akkor legyen szíves ezt a miniszterelnökének is elmondani, vagy legyen szíves a frakcióülésen is elmondani. Gondolom, azért van a Fidesznek frakcióülése, bár ahogy az internetadónál hallhattuk, ott Orbán Viktor ezt személyesen döntötte el, ha hinni lehet híreknek, de azért bízunk benne, hogy néha elmondhatják önök is a véleményüket a törvényhozás menetével kapcsolatosan. Ha ezt meg lehet tenni, akkor javaslom, hogy Boldog képviselőtársunk is mondja el, és tiltakozzon ez ellen, és ki fog derülni egyébként, amikor valóban erről a javaslatról szavazni lehet itt a Ház előtt, és majd lehet nyomni egy nem gombot, és nemmel lehet tiltakozni az ellen, hogy a tényleges életfogytiglan eddigi lehetőségét eltöröljék, és reméljük, hogy Boldog István képviselőtársunk nemmel fog szavazni. Ha igennel fog szavazni, akkor ön egy hiteltelen ember, mert itt elmondja, hogy nem ért egyet, elmondja azt, hogy ön még a halálbüntetéssel is egyetért, de utána majd be fog állni a sorba, és megnyomja a gombot. Figyelni fogunk, hogy hogyan szavaz, higgye el, nem fogjuk elmulasztani, hogy monitorozzuk azt, hogy mennyiben tartja be azt, amit mondott.
De még egy tévedésre felhívnám az ön figyelmét, ha már az Országgyűlésbe bejött és itt vitát folytatunk, akkor eloszlatom még egy szakmai tévedését: a halálbüntetés tilalma sem az európai uniós tagságunkból fakad, képzelje el! (Boldog István: Tudom!) Tudja? Az előbb akkor nem ezt mondta; most persze tudja. Nézze vissza a jegyzőkönyvet! Tehát ez egy gyors megvilágosodás volt, Boldog képviselőtársam. (Boldog István közbeszól.) Azt mondta, hogy az európai uniós tagságunk miatt nem lehet Magyarországon bevezetni vagy visszavezetni a halálbüntetést. Ez ténylegesen nem igaz, tehát az uniós tagságunkkal ez még önmagában nem kellene hogy szembemenjen. Most ez egy hosszabb téma, de el szerettem volna oszlatni ezeket a szakmai tévedéseket.
Azt szeretném kérni, hogy akkor ön is járjon el a frakciója vagy a miniszterelnöke felé, hogy ez a helyzet megmaradhasson a jelenlegi szabályozási körben, hiszen önök hivatkoztak arra, hogy az emberek 94 százalékának a támogatását bírja a tényleges életfogytiglan, és ha ez így van, akkor önök sem mehetnek szembe az emberek akaratával, és itt 94 százalékról beszélünk, hangsúlyoznám.
Ebben a körben valójában Bárándy Gergelynek igaza van, mármint amikor azt mondta, hogy ez a javaslat arról szól, hogy a tényleges életfogytiglan jelenlegi rendszerét kivezetik. Ugye, ezt mondta Bárándy képviselőtársam? Most az egy dolog, hogy ő a tényleges életfogytiglannal nem ért egyet, mi egyetértünk. (Dr. Bárándy Gergely: Nem mondtam!) Akkor nem mondott ilyet, nyilván akkor ezt meg tudja erősíteni; most már akkor tényleg nem tudhatjuk, hogy ki mit képvisel.
Mi mindenesetre a tényleges életfogytiglannal egyetértünk, egyetértünk ezzel a rendszerrel, és nem szeretnénk azt, ha a Fidesz ezzel a javaslattal szembemenve a tavaszi véleményével kivezetné ezt a jogrendszerből. Köszönöm. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me