BOLDOG ISTVÁN

Full text search

BOLDOG ISTVÁN
BOLDOG ISTVÁN (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársak! Józsa képviselő úrnak szeretném mondani, hogy a gazdaság nem vette még észre, amit ő mond, mert a gazdaság jelenleg fejlődik (Moraj, közbeszólás az MSZP soraiban. - Dr. Bárándy Gergely: Csak egy adat se mutatja ezt, mindannyian tudjuk.), tehát nem teljesen úgy működik, ahogy ön mondja, a gazdasági növekedés szépen alakul, jobban alakul, mint ahogy azt a külföldi elemzők várták, tehát azt gondolom, úgy látszik, hogy a gazdaság nem önre hallgat és nem a szocialista frakcióra.
Én teljesen értem ellenzéki képviselőtársaimat, még egyszer mondom, az elmúlt 24 évben ez mindig így volt, az ellenzék bírálta a kormány által benyújtott adótörvényeket, a kormánypártok meg védték. Ez teljesen rendben van, ennek így kell lenni. Azért egy dologra fölhívnám a figyelmüket, arra, hogy azért, mert a telekommunikációs adó miatt most egy csoport tiltakozik, attól még ez nem jelenti azt, hogy önök visszakerülnek a hatalomba. Tehát ne vizionáljanak kormánybukást és egyebeket, mint ahogyan több hozzászóló is vizionált, mert ez nem fog ettől bekövetkezni. Teljesen nyilvánvaló, hogy a kormány azokkal, akik nem rongálni mennek az utcákra, hanem tárgyalni is akarnak az adótörvényekről, azokkal leül és tárgyalni fog. Erre mondtam önöknek, hogy kérem szépen, az adótörvényekről november közepén van tudomásom szerint végszavazás, addig még nagyon sok minden történhet ezzel az adóval is és egyéb más adókkal is, hiszen addig még a kormánypártok is fogják ezt tárgyalni nyilvánvalóan.
Azért szeretném mondani Z. Kárpát Dánielnek, hogy persze, ez egy 800-as közösség, csak kis közösségekből épül fel ez az ország. Tudja, önök is úgy mondják, ahogy mi, a család, a település, egyebek, és sok ilyen 800-as közösséget ismerek, akik pontosan úgy jártak, ahogy mi, hogy nem növekedett az adó hatására a díjuk, hanem csökkent.
A Józsa úr által fölvetett „ha” kérdés pedig, hogy „mi lenne, ha”, ne haragudjon meg, az ilyen mondatoknak nem sok értelme van, mert ez nem bizonyítható, hogy akkor is csökkent volna. (Az elnök csenget.) Az a lényeg, hogy ma kevesebbet fizetünk, mint 2011-ben, és bevezettük a telekommunikációs adót, és nem tudták áthárítani a szolgáltatók. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me