DR. BÁRÁNDY GERGELY

Full text search

DR. BÁRÁNDY GERGELY
DR. BÁRÁNDY GERGELY (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Boldog István képviselőtársam egy előző vitában az Európai Uniót cserélte össze vagy keverte össze az Európa Tanáccsal, most pedig a Fidesz-propagandát keveri össze a tényekkel, ugyanis a tények azt mutatják, hogy a gazdaság nem fejlődik, a Fidesz-propaganda nyilvánvalóan azt mutatja, hogy igen, de ez a kettő természetesen üti egymást.
Azt mi örömmel vesszük, képviselő úr, hogyha ez egy burkolt ígéret volt az ön részéről, hogy itt meg lehet gondolni a dolgokat, magyarán szólva, hogy önöknek szándékában áll esetleg felülbírálni azt az elképzelést, hogy bevezetik az internetadót. Én remélem, hogy a képviselő úr erről az álláspontjáról meg tudja győzni a képviselőtársait is az elkövetkezendő néhány napban.
Amit pedig a demokráciáról mondott, képviselő úr, tudja, nem az a demokrácia fokmérője, hogy az ellenzék 38 percet vagy annak a dupláját tudja egy vitában kibeszélni, hanem az a fokmérője, hogy mielőtt önök egy új adónemet bevezetnek, ráadásul ami ilyen jellegű, mint az internetadó, és valóban minden fejlődési trenddel szembemegy, azelőtt vajon megkérdezik-e a lakosságot, megkérdezik-e az érintetteket, konzultálnak-e az ellenzékkel vagy bármilyen civil szervezettel arról, hogy mi a véleményük erről, vagy pedig önök letesznek egy ilyen javaslatot az asztalra, az ellenzék beszélhet akár kétszer 38 percet is róla, de önök ugyanazt az álláspontot fogják képviselni. Nos, én azt gondolom, a demokrácia fokmérője az lenne, hogyha önök érdemi párbeszédet kívánnának erről folytatni, nem belül, maguk között, hanem kívül a társadalommal, és meghallanák azoknak az embereknek a szavát, akik több tízezren mennek ki tüntetni a tervezett adóval kapcsolatban.
S végül egy mondattal Pócs képviselő úr bocsánatkérésére: tudja, képviselő úr, az jutott eszembe, az a vicc, nyilván ön is ismeri, és csak a poénját mondom, hogy a Kovács az egy rendes ember, már bocsánat! (Derültség az MSZP soraiban.) Szóval ennyit ért az ön bocsánatkérése. Köszönöm szépen. (Közbeszólás az MSZP soraiból: Úgy van! - Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me