DR. SCHIFFER ANDRÁS

Full text search

DR. SCHIFFER ANDRÁS
DR. SCHIFFER ANDRÁS (LMP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! A kérdés rettenetesen egyszerű. Önök itt többször elmondták azt, hogy ismerhetjük a kormányt, önök meg fogják védeni az embereket. Ettől elég sokan félnek szerintem ebben az országban. De jöjjön elő a farbával, államtitkár úr, és mondja meg konkrétan, szabatosan, hogy hogyan nem fogják a szolgáltatók áthárítani az internetadót az emberekre! (Boldog István közbeszól.) De én aggódom egyelőre, Boldog képviselőtársam, nyomjon gombot, kérjen szót, és válaszoljon akkor a kérdésemre, hogyha ő tudja, tudniillik az a helyzet, hogy itt nem pusztán csak a magánszemélyekről van szó. Mi lesz azokkal a kisvállalkozásokkal, amelyeknek egyébként létfeltétel a nagy adatforgalom, és bizony ezt az internetadót a jelenlegi szabályok szerint őrájuk is rájuk fogják hárítani?
Önök azt állították, hogy a kkv-szektort fejleszteni akarják. Újfent egy olyan adónemmel állunk szemben, amit a nagy multicégek röhögve ki fognak fizetni, viszont adott esetben a kisvállalkozásoknak ez egy komoly teher lehet. Erre adjanak világos, szabatos választ, túl a jelszavakon, amelyeket a Habony-művek önöknek legyártott. Hogyan nem fogják ezt a szolgáltatók átterhelni az emberekre, illetve a kis- és középvállalkozásokra? Most túl azon, hogy egyébként költségvetési szempontból is ennek az adónak az ég egy adta világon semmi értelme nincsen.
Azt pedig felejtsék el, hogy itt fogyasztást terhelő adóról van szó. A mai világban, a XXI. században az adatforgalom munkaeszköz, a munkavégzésnek szerves része, tehát önök bizony a munkát terhelő adófajtát vezetnek be, ilyen adót növelnek. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me