KORÓZS LAJOS

Full text search

KORÓZS LAJOS
KORÓZS LAJOS (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr, a lehetőséget. Tállai államtitkár úr említette volt az összefoglalójában, hogy ő nem tudja, hogy honnan vesszük mi azt, hogy közel tízezer forintot vesz ki minden egyes család zsebéből - hát, akkor mondom - ez az adótörvény.
Az internet otthoni elérése, ahogy önök mondják, 700 forint; ha a családban mobilinternet-hozzáférések is vannak, telefonok gyerekeknél, szülőknél, ugye 900 forinttal; az Erzsébet-utalvány a jelenlegi 1238 forintról 1857 forintra fog emelkedni; a Széchenyi pihenőkártya marad 1547; az önkéntes nyugdíjpénztári hozzájárulás marad 464; az egészségpénztári hozzájárulás meg fog duplázódni, az 618 forint (Zaj, közbeszólások a Fidesz soraiból. - Az elnök csenget.); a helyi bérlet nulla forintról 1624 forintra fog növekedni; az iskolakezdési támogatás nulláról 464 forintra; a munkahelyi étkezés nulláról 1238 forintra; mindösszesen ez 9412 forint. Nem kell különösebben magyarázni, volt olyan képviselőtársunk, aki utalt rá, hogy ha egy családban több internetes mobiltelefon van, akkor ez arányosan növelni fogja a családi költségvetést.
Ha már itt van a szó, engedjenek meg még egy keresetlen mondatot, képviselőtársaim. Annyira primitív Pócs János megszólalása, hogy én ezt szóra sem méltatom, de a jegyzőkönyv kedvéért azért egy mondatot engedjenek meg. Én büszke szociáldemokrata politikus vagyok. Én akkor is szocialista voltam, amikor ő még kommunista. És nem fogom tűrni, hogy egy ilyen politikai nyikhaj, egy seftes, aki a dinnyeföldjein feketén foglalkoztatja a napszámosokat, nem fogom tűrni, hogy velem így beszéljen!
Köszönöm. (Taps és derültség az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me