MAGYAR ZOLTÁN

Full text search

MAGYAR ZOLTÁN
MAGYAR ZOLTÁN (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Még egy csúsztatásra kell reagálnom, ugyanis ezekkel a pálinkás új adóformákkal az önkormányzatok sem fognak jól járni, hiszen gondoljunk bele, hogy az az ezer forint, amit esetleg bevallanak a magánfőzők, milyen csekély összeg ahhoz képest, ahogy a tönkrement bérfőzdék majd nem fogják befizetni azokat a járulékokat, amelyeket eddig kénytelenek voltak részben az önkormányzatok irányába megfizetni.
Illetve az európai uniós jogharmonizációval való takarózásra is kénytelen vagyok reagálni. Tegnapi hír, hogy Románia bejelentette, hogy ők megtalálták azt a módját ennek a szabadfőzésnek, ami állítólagosan ki fogja állni Brüsszel próbáját is. Kérdezném itt az illetékeseket, nem tudom, hogy valaki tud-e erre kormányoldalról reagálni, hogy mi lehet az a kiskapu, és hogyha Romániának ez sikerült, akkor nálunk, ahol állítólag a kormány kiemelt hungarikumként kezeli a magyar pálinkát, miért nem sikerült, és miért akadtunk fenn Brüsszelnek egy újabb rostáján, és miért kellett ezt a rendeletet most ilyen módon burkoltan, de mégiscsak visszavonni.
Egy utolsó gondolat a mézes pálinkával kapcsolatban. Én ezt nem tartom egy jó iránynak, hiszen azért lássuk be, hogy általában az ember a gyengébb minőségű párlatot mézezi be, és ez vonatkozik a cégekre is és magánszemélyekre is. Így kifejezetten rossz iránynak tartom azt, hogy ez valamiféle kedvezményt kapott. Még ha érteném azt, hogy a méz egy természetes és egészséges anyag, de ebben a formában pont nem azt fogja előidézni, amit egyébként a jogalkotó az indokolásban felvázolt, úgyhogy kérem, azért ezt gondolják meg.
Röviden ezeket akartam még elmondani, és akkor majd az élelmiszeráfáról a normál felszólalásban. Köszönöm szépen, elnök úr. (Szórványos taps a Jobbik padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me