DR. SELMECZI GABRIELLA

Full text search

DR. SELMECZI GABRIELLA
DR. SELMECZI GABRIELLA (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Erőszak, vandalizmus, betört ablakok, leszakított, megrongált rolók, bedöntött, megrongált kerítés, újságírók bántalmazása - mindez a vasárnapi tüntetés végén történt, amit a távközlési adó kiterjesztése ellen szerveztek magukat civilnek mondó emberek. Ugyanazok az arcok és ugyanazok a módszerek.
Először is szögezzük le, hogy az erőszak bármilyen formája elfogadhatatlan. A Fidesz nyitott a vitára, mindig is nyitott volt, az erőszak, a vandalizmus azonban nem lehet elintézője, elrendezője semmiféle vitának. A távközlési adó kiterjesztéséről szóló törvényjavaslathoz a tegnapi napon Rogán Antal frakcióvezető úr már benyújtotta a módosító indítványait - eszerint magánszemélyeknek havonta maximum 700 forint lehet ez az összeg, és az adó alanya a távközlési cég, amely a fizetendő adót nem háríthatja tovább. De térjünk vissza egy kicsit a tüntetésre!
Vajon kik szervezték ezt a tüntetést? A főszervező Gulyás Balázs, egy józsefvárosi önkormányzati cég felügyelőbizottságának szocialisták által delegált tagja, egyébként a szocialista Gurmai Zita fia. De térjünk vissza arra, hogy mi történt még a Fidesz-székháznál. A megtámadók között is találunk ismerőst. Sajtóértesüléseink szerint az egyik őrizetbe vett Rózsa Milán. Rózsa Milán már egyszer próbálta elfoglalni a Lendvay utcai székházat, részt vett az akkori akcióban. Egyébként ezek azok az aktivisták, akik a HaHában szerveztek diáktüntetéseket, és egyébként ők ugráltak a Sándor-palotánál is, molinókat kifeszítve. A zavarkeltésben, a törésben-zúzásban ezek az emberek már gyakorlatot, rutint szereztek.
Balliberális, szocialista politikusok mostanában előszeretettel álcázzák magukat civileknek. A szocialisták tisztában vannak azzal, hogy ha ők szerveznének valamit a saját nevük alatt, akkor ezekre a gyűlésekre az emberek nemigen mennének el, mert nem nagyon szeretnek velük együtt mutatkozni. Fél éven belül háromszor veszítettek választásokat, szenvedtek el súlyos vereséget. Teljes a csőd a baloldalon, nincs hitelük az emberek előtt, ezért megpróbálnak a civilek hátára felkapaszkodni. (Közbeszólás az MSZP soraiból.) Ezt már megszoktuk, ez a régi módszer: támadjuk meg a Fidesz-székházat, törjünk össze mindent! A szocialista szervező mossa kezeit, mert mint mondja, mindez már a tüntetés befejezése után történt. De ne legyen kétségünk afelől, hogy mindez előre ki volt tervelve! (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Így van!) Nem a színpadról mondták el direkt egyenesben, de célzatos volt a szervezés. Mire kérték ugyanis a tüntetőket? Hozzanak magukkal használt informatikai eszközöket, mert arra majd szükség lesz, aztán a demonstráció végén elengedték a tüntetőket, hogy menjenek haza, épp a Fidesz-székház mellett, ami ott volt, száz méterre. Minek cipeltettek velük monitorokat, informatikai eszközöket, keresztül az egész városon, egy tüntetésre, éppen száz méterre a Fidesz-székháztól? Hogy szabaduljanak el az indulatok. Ez a problémakezelésük, az erőszak és a vandalizmus, már 2006 óta. A szocialisták és a liberálisok számára a konfliktuskezelés egyenlő az erőszakkal, a vandalizmussal, egy ideje immáron civil álarc mögé bújva. Ugyanazok a módszerek tehát és ugyanazok az eszközök.
A Fidesz elutasítja az erőszakot és a vandalizmust. Türelemmel hallgatjuk meg mások érveit, véleményét. Határozottan visszautasítjuk, hogy a vitás kérdéseket ilyen brutális módon próbálják megoldani, és erre kérjük azokat a politikai szervezeteket is, amelyek a háttérben jelen voltak. A magyar emberek nyugalmat, biztonságot szeretnének. Senki nem kér azokból a sajnos már jól ismert akciókból, ahol érvek és józan vita helyett törnek-zúznak, gyújtogatnak és újságírókat bántalmaznak.
Engedjék meg, hogy összehasonlítsam: a Lendvay utcai Fidesz-székháznál 10 millió forintos kárt okoztak ezek a vandálok. Ha megnézzük, hogy havonta maximum 700 forintot kellene az internetadóba fizetni, akkor ha kiszámoljuk, 1200 évi internetadónyi kárt okoztak ezek a vandálok a Lendvay utcai székháznál. Hát, nagyon megérte!
Tisztelt Képviselőtársaim! Nem engedhetjük meg senkinek, hogy törjön, zúzzon, vandálkodjon, mögöttük politikusokkal (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), bárki is álljon ezek mögött! (Burány Sándor közbeszólása.) Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me