DR. RÉTVÁRI BENCE,

Full text search

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Azt azért ön sem tagadhatja le ezekkel a könyvekkel kapcsolatban, hogy jóval olcsóbbak, mint a korábbiak, hiszen itt azért egy kísérleti tankönyvért 350-400 forintot kell kifizetni. Ön is jól tudja, hogy a diákok 60 százaléka most már ingyen kapta meg a tankönyveit, ez egy óriási könnyebbség. A szülők pénztárcájából ez félmilliárd forinttal kevesebbet vesz ki, míg az állam is kevesebbet költ egymilliárd forinttal ezekre a tankönyvekre.
A kísérleti tankönyveknek a kísérleti jellegéről: gyerekeket tanítunk és nem tankönyveket. A kísérlet arra vonatkozik, pontosabban a megújulás arra vonatkozik, hogy ennek a tankönyvnek a szerzője nemcsak az az ember, aki fel van tüntetve a tankönyv borítóján, hanem az összes több száz tanár, akivel szerződést kötöttünk és fizetéskiegészítést adunk nekik azért, hogy egy munkanaplót vezetnek és visszajelzik, hogy hol kell ezeken a tankönyveken még javítani.
Mi Finnországból vettük ezt a modellt, ahol minden tanár egyúttal kutató-fejlesztő munkát is végez. Ezek a tanárok, akik önként jelentkeztek ebbe - hiszen itt az az arány, akik kísérleti tankönyvet használnak, az is egy önkéntes arány, semmifajta előírás ezzel kapcsolatban nem volt -, ők maguk társszerzőivé válnak ennek a tankönyvfejlesztésnek, így szerintem Közép-Európában az egyik legszínvonalasabb tankönyvkínálattal Magyarország fog rendelkezni. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me