Személyi ügy: Új bizottsági tisztségviselők és tagok megválasztása

Full text search

Személyi ügy: Új bizottsági tisztségviselők és tagok megválasztása
Tisztelt Országgyűlés! Most bizottsági taggá választásra tett javaslatról döntünk. Az Országgyűlés elnöke személyi javaslatot terjesztett elő S/1297. sorszámon. Ebben azt kezdeményezi, hogy az Országgyűlés a Mentelmi bizottságba dr. Józsa István, MSZP, helyett Szabó Sándort, MSZP, a bizottság alelnökévé; az Igazságügyi bizottságba Szabó Sándor, MSZP, helyett dr. Bárándy Gergelyt, MSZP; a Költségvetési bizottságba Rácz Róbert, Fidesz, korábban megüresedett tagsági helyére Vantara Gyulát, ugyancsak Fidesz; a Mezőgazdasági bizottságba Vantara Gyula, Fidesz, helyett Dankó Bélát, Fidesz, a bizottság tagjává válassza meg. Az Országgyűlés továbbá a Törvényalkotási bizottságba dr. Aradszki András KDNP-s képviselő korábban megüresedett tagsági helyére Révész Máriusz fideszes képviselő urat, Tóbiás József, MSZP, helyett dr. Harangozó Tamás, MSZP, képviselő urat a bizottság tagjává válassza meg. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e ezeket a javaslatokat. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 175 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a bizottság tagjává megválasztotta a korábban felsorolt jelölésekben ismertetett képviselőtársainkat.
Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatali eljárásunk végére értünk. Most 15 óra 53 perc van, interpellációkkal folytatjuk munkánkat.
Tájékoztatom önöket, hogy az Országgyűlés elnöke a határozati házszabályi rendelkezések 121. § (4) bekezdésének a) pontjában foglalt jogkörével élve Kepli Lajos, a Jobbik képviselőjének I/1234. sorszámú interpellációját visszautasította, mivel az indítvány nem tartozik a címzett Trócsányi László igazságügyi miniszter feladatkörébe.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me