Egyes törvényeknek a költségvetési tervezéssel, valamint a pénzpiaci és a közüzemi szolgáltatások hatékonyabb nyújtásával összefü…

Full text search

Egyes törvényeknek a költségvetési tervezéssel, valamint a pénzpiaci és a közüzemi szolgáltatások hatékonyabb nyújtásával összefüggő módosításáról szóló törvényjavaslathoz benyújtandó összegző módosító javaslatról történő döntés
Tisztelt Országgyűlés! Soron következik az egyes törvényeknek a költségvetési tervezéssel, valamint a pénzpiaci és a közüzemi szolgáltatások hatékonyabb nyújtásával összefüggő módosításáról szóló törvényjavaslathoz benyújtandó összegző módosító javaslatról történő döntés és a zárószavazás. Az előterjesztés T/1271. számon a parlamenti informatikai hálózaton mindenki számára elérhető. A Törvényalkotási bizottság összegző módosító javaslata T/1271/14. számon, összegző jelentése pedig T/1271/15. számon a honlapon elérhető.
Tájékoztatom önöket, hogy a házszabály 48. § (4) bekezdése alapján az MSZP képviselőcsoportja indítványozta az összegző módosító javaslatban nem szerepelő T/1271/4. és 5. számú módosító javaslatok fenntartását. Először ezekről határozunk.
(17.50)
A T/1271/4. számú javaslatban Tukacs István és mások a törvényjavaslat 6. és 7. §-ának elhagyását javasolják. Ez az Eximbank-törvényben a vezetőkre vonatkozó összeférhetetlenségi szabályokat módosítja. A Gazdasági bizottság nem támogatja. Kérdezem önöket, fenntartják-e a T/1271/4. számú módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 47 igen szavazattal, 129 nem ellenében, tartózkodás nélkül elutasította.
A T/1271/5. számú javaslatban Tukacs István és mások a törvényjavaslat 59. és 61. §-ainak elhagyását, valamint a 60. § módosítását kezdeményezik. Ezek a költségvetési és az azt megalapozó törvényjavaslat benyújtásának új határidejét tartalmazzák a választási években. A Gazdasági bizottság nem támogatja. Kérdezem önöket, fenntartják-e a T/1271/5. számú módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 47 igen szavazattal, 130 nem ellenében, tartózkodás nélkül elutasította.
Most az összegző módosító javaslatról döntünk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a Törvényalkotási bizottság T/1271/14. számú összegző módosító javaslatát. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés az összegző módosító javaslatot 129 igen szavazattal, 31 nem ellenében és 18 tartózkodás mellett elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most a zárószavazás következik. Tájékoztatom önöket, hogy a Törvényalkotási bizottság elnöke T/1271/17. számon benyújtotta az egységes javaslatot. Ennek 113. §-a sarkalatossági rendelkezést tartalmaz, amelyre figyelemmel a zárószavazásra két részletben kerül sor.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/1271/17. számú egységes javaslat sarkalatossági záradéka szerint a jelen lévő képviselők kétharmadának igen szavazatát igénylő rendelkezéseit. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés az egységes javaslat minősített többséget igénylő rendelkezéseit 151 igen szavazattal, 28 nem ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta.
Most az egységes javaslat egyszerű többséget igénylő rendelkezéseiről döntünk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e ezeket. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés az egységes javaslat egyszerű többséget igénylő rendelkezéseit 149 igen szavazattal, 29 nem ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me