Elnöki bejelentés a „Henryk Sławik halálának 70. évfordulója, valamint idősebb Antall József halálának 40. évfordulója emlékére” …

Full text search

Elnöki bejelentés a „Henryk Sławik halálának 70. évfordulója, valamint idősebb Antall József halálának 40. évfordulója emlékére” szóló határozati javaslat határozathozatala során történt téves szavazásról
Tájékoztatom a tisztelt Országgyűlést arról, hogy a szünetben Volner János frakcióvezető-helyettes úr a Jobbik-képviselőcsoportból megkeresett, hogy a Henryk Slawik halálának 70. évfordulója, valamint idősebb Antall József halálának 40. évfordulója emlékére előterjesztett országgyűlési határozati javaslat szavazása során véletlenül az igen helyett a tartózkodás gombot nyomta meg. Ebben az ügyben a jegyzőkönyv vezetésénél is eljárt.
Köszönöm szépen. (Taps.)
Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem, hogy a szavazatszámláló bizottság befejezte munkáját. Megállapította, hogy a titkos szavazásban 160 képviselő vett részt. A jegyzők megállapították, hogy a szavazási eljárás a jelöltekre érvényes és eredményes volt.
Dr. Sulyok Tamás személyére az urnában megtalált szavazólapok száma alapján 160 képviselő adta le szavazatát. (A díszpáholyban tartózkodó dr. Sulyok László feláll, majd leül.) Ezek megoszlása a következő. Az érvénytelen szavazatok száma 17; az érvényes szavazatok száma 143. Ebből az igen szavazatok száma 138; a nem szavazatok száma 4; a tartózkodások száma pedig 1.
Az Országgyűlés dr. Sulyok Tamást 2014. szeptember 27-ei hatállyal alkotmánybíróvá megválasztotta. (Taps. - Dr. Sulyok Tamás felállva köszöni meg a tapsot.) Köszönöm szépen.
Dr. Varga Zs. András személyére az urnában megtalált szavazólapok száma alapján 160 képviselő adta le szavazatát. Ezek megoszlása a következő. Az érvénytelen szavazatok száma 18; az érvényes szavazatok száma 142. Ebből az igen szavazatok száma 133; a nem szavazatok száma 8; a tartózkodások száma 1.
Ennek alapján az Országgyűlés dr. Varga Zs. Andrást 2014. szeptember 27-ei hatállyal alkotmánybíróvá megválasztotta. (Taps. - Dr. Varga Zs. András felállva köszöni meg a tapsot.) Köszönöm szépen.
Dr. Czine Ágnes személyére az urnában megtalált szavazólapok száma alapján 160 képviselő adta le szavazatát. (Dr. Czine Ágnes feláll.) Ezek megoszlása a következő. Az érvénytelen szavazatok száma 2; az érvényes szavazatok száma 158. Ebből az igen szavazatok száma 156; a nem szavazatok száma 1; a tartózkodások száma 1.
Az Országgyűlés dr. Czine Ágnest 2014. november 15-ei hatállyal alkotmánybíróvá megválasztotta. (Taps. - Dr. Czine Ágnes állva köszöni meg a tapsot.) Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me