ANDER BALÁZS

Full text search

ANDER BALÁZS
ANDER BALÁZS (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! Kérem, válaszoljon arra az egyszerű kérdésre, hogy négyéves kormányzásuk és jövőbeli intézkedéseik nyomán milyen mértékben szorul vissza a Dél-Somogyra jellemző olasz vircsaft.
Szeretném a kormány szíves figyelmébe ajánlani Fábry Zoltánnak, a felvidéki magyar szociográfusnak az írását, amelyben a kárpátaljai Bátyú község szomorú sorsát vázolta: „Az ősi magyar földet szabadkőműves segítséggel és minden idők legtehetségtelenebb politikusának, a hazaáruló, degenerált, vörös grófnak, Károlyi Mihálynak a segítségével megkaparintó csehszlovákok elvették Lónyay gróf 3400 holdas bátyúi birtokát, és szétosztották 75 csehszlovák telepes család között. A falu színmagyar lakossága a birtokból két holdat kapott, ötezer koronáért temetőnek.”
A múlt mintha kísértetiesen ismétlődne, mert mi itt és most a helyzet? Mi változott ehhez képest Görgetegen, Rinyaszentkirályon és sajnos sok más somogyi faluban? Készült-e bármiféle hivatalos hatástanulmány a százhektáros táblákon terpeszkedő nyárültetvények környezet- és társadalompusztító hatásáról? Hogyan fér össze a biodiverzitás megőrzését, a vidéki lakosság helyben maradását, a falusi cigány lakosság integrációját hirdető szlogenekkel a földből terméketlen sivatagot, a lokális társadalomból pedig szociális meddőhányót csináló, a vidéki lakosságnak munkát nem biztosító, latin-amerikai típusú mezőgazdaság megtűrése? Amit most látunk Koppány egykori földjének déli részén megvalósulni, az az aljasult, cinikus, szélsőliberális, SZDSZ-es, beteg gondolat, amely szerint a magyar falu középkori csökevény - ebből a Jobbik viszont nem kér.
Miért nem követik a gyakorlatban, hogy a profitorientált agrárcégóriások és a legcsekélyebb társadalmi felelősségérzettel sem rendelkező tolvajoligarchák földhasználati monopóliumát meg kell törni, és végre utat kell nyitni a Somogyi Imre- és Németh László-féle Kertmagyarország gondolatának? (Az elnök csengetéssel jelzi az időkeret leteltét.) Kinek, milyen háttérhatalmaknak van a kezében az igazi gyeplő, ha bizonyos gyanús földügyekben még az elszámoltatási biztos és az ügyész keze is megremeg?
Köszönöm megtisztelő válaszát. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me