DR. PINTÉR SÁNDOR

Full text search

DR. PINTÉR SÁNDOR
DR. PINTÉR SÁNDOR belügyminiszter: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Úgy gondolom, hogy egy teljes miniszteri programot felvázolni két percben nem lehetséges; bár eléggé tömören szoktam fogalmazni, de akkor sem tudom. Az viszont egyértelmű, hogy a bizottságok előtt én elmondtam ezt a programot, ennek a programnak a részeit, amelyek, úgy gondolom, kellő módon előrevetítették azt, hogy milyen óriási fejlődés alapjairól indul el a Belügyminisztérium, és milyen további fejlődések irányába tart.
Nem az a kérdés, hogy a traffipaxok száma növekedik vagy sem. A kérdés az, hogy hányan halnak meg a közútjainkon. A közútjainkon sajnálatos módon az Európai Unió átlaga fölött halnak meg, sokkal többen. Ezt szeretnénk visszaszorítani, és semmiféle pénzbeszerzési, pénzbehajtási dolga nincs a rendőrségnek, mert ezek a pénzek nem a rendőrséghez érkeznek, hanem a Kincstárhoz, amivel egyes állampolgárainkat, egyes versenyző típusú gépkocsivezetőt, akik szabályt sértenek - és azt a szabályt sértik meg, amelyet önök hoztak itt a parlamentben -, valamilyen módon rá próbáljuk vezetni a megfelelő útra.
Szeretném azt elmondani, hogy a közbiztonság mind statisztikai oldalról, mind szubjektív biztonsági oldalról jelentősen javult. Ha csak azt vesszük, hogy 2013-ban 358 ezer bűncselekmény történt a korábbi év 450 ezer bűncselekményéhez képest, ez is egy óriási, jelentős javulás. Ha azt vesszük, hogy közelebb jutottunk az állampolgárokhoz, és megértik a rendőri tevékenységet, az egy szubjektív biztonságérzetet növel. Azt is hozzá kell tennem, hogy 2013-ban kettő volt azon emberölések száma, amit nem derített fel a rendőrség, tehát eredményesebben dolgozik, mint bármikor. Tehát én úgy gondolom, rend van, munka van a bv-n belül, munka van mindenhol.
Köszönöm szépen a figyelmét. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me