DR. SZÉL BERNADETT

Full text search

DR. SZÉL BERNADETT
DR. SZÉL BERNADETT (LMP): Köszönöm, elnök úr. Miniszter úr, az én kitartásommal és következetességemmel nem lesz hiba, viszont itt két kérdés továbbra is felmerül. (Lázár János: Várom!) Az egyik az, hogy vajon miért nem válaszolt a kérdésre.
Lett volna idejük és lehetőségük arra, hogy felmondják a szerződést. Ezt pontosan a szerződés 49. pontja mondja ki. Önök megtehették volna, hogy azt az offshore-hátteret abban a pillanatban fölszámolják, ahogy a tudomásukra jut. Önök ezt nem tették meg. Ez mindenképpen az önök hibája. Önök felelősek azért, hogy ezek a közpénzek ellenőrizetlen hátterű vállalkozásnál landolhattak. Önök felelősek azért, hogy ezek a közpénzek eltűntek a süllyesztőben.
A másik pedig az, hogy érdekes, hogy ön ennyire küzd a civilek ellen és ennyire küzd a közpénzek átláthatóságáért, de ott van például a CÖF, amit százmilliókkal tömnek ki különböző áttételekkel. Ők lejárató kampányokat bonyolítanak különböző politikai ellenfeleik ellen. Ott ön miért nem vizsgálódik?
A harmadik, amire szeretném felhívni a figyelmét, hogy a mai napon szavazta le a Fidesz azt az LMP-s törvényjavaslatot, amely azt mondaná ki, hogy ne lehessen még szerződést sem kötni olyan szervezetekkel, akik offshore-hátterűek. Ez gyakorlatilag a magjánál kezelné ezt a problémát, és akkor (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) nem kellene ilyen kérdésekről vitatkoznunk, a közpénz pedig a maga útján tudna folyni ebben az országban. Miért szavazták ez le? (Taps az LMP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me