DR. PINTÉR SÁNDOR

Full text search

DR. PINTÉR SÁNDOR
DR. PINTÉR SÁNDOR belügyminiszter: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Én teljesen mást olvasok ki abból az önkormányzati közgyűlési határozatból, amely megszületett Miskolcon, mint ön. Itt egy szó sem hangzik el arról, hogy bűnözőknek pénzt adnak, és azt gondolom, hogy akik pénzt kapnak, nem biztos, hogy bűnözők, sőt én biztos vagyok benne, hogy nem, hiszen a bűnözést vagy a bűnözői kifejezést csak a bíróság jogerős ítélete alapján lehet bárkinek mondani.
A másik dolog, hogy ez Miskolc városának a döntése, az önkormányzat közgyűlése hozta meg ezt a határozatot 15 igen és 4 nem szavazattal. A 4 nem szavazatot a Demokratikus Koalíció és a Jobbik képviselői tették. Mindezt figyelembe véve azt gondolom, hogy itt a Belügyminisztériumnak kevés lehetősége van, hisz az Alaptörvény az önkormányzatok kezébe teszi le azt a lehetőséget, hogy milyen közgyűlési határozatot hoznak, mindaddig, amíg az nem alaptörvény- vagy törvényellenes. Ez a határozat egyik sem. Tehát ez egy jogerős határozattá válik, nincs vele gond, és nincs vele probléma.
Semmilyen bűnözés exportálásáról nincs szó, és azt gondolom, hogy azoknak az embereknek, akik jelen pillanatban betonrengetegben élnek, így lehetőséget nyújtanak ahhoz, hogy akár saját kertes házzal rendelkezzenek, és ezeken a területeken megfelelő módon önmaguk és családjuk ellátására földművelést is végezzenek. Ehhez egyébként nagy segítséget tudunk adni a közfoglalkoztatás területével, hisz a kisebb településeken, a hátrányos helyzetű településeken a közfoglalkoztatás jól működik, és ne felejtsük el, hogy egy időben a Belügyminisztérium 231 ezer embert foglalkoztatott.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me