EGYED ZSOLT

Full text search

EGYED ZSOLT
EGYED ZSOLT (Jobbik): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Belügyminiszter Úr! Két hét alatt rend lesz, ígérte a belügyminiszter úr, és ezt hangoztatta Orbán Viktor miniszterelnök úr is, hozzátéve, hogy Magyarország nem lesz Latin-Amerika, ahol a biztonság a gazdagok kiváltsága. Majd a tavaszi országgyűlési választásokat megelőzően belügyminiszter úr a kormány előző négyéves ciklusát értékelve így fogalmazott: „A közrend és a közbiztonság az ország teljes területén szilárd, ami nemcsak a Belügyminisztérium megállapítása, hanem a közvéleménykutatások is alátámasztják.”
A fenti propagandakijelentésekkel szemben a lakosság is tudja, nemhogy rend nincs, de soha ekkora rendetlenség nem volt Magyarországon. Hiába teljesít több rendőr szolgálatot, ha az állomány bűnmegelőzés és bűnüldözés helyett csak pénzbehajtást folytat. Drasztikus és kőkemény fellépés kellene, ám a legfontosabb lépés egy új rendőrségi törvény lenne, amely bővebb hatáskört biztosíthat a rendőröknek. A szabálysértési eljárások összeghatárának felemelésével a kormányzat csak lovat adott a mélyigénytelen bűnözőknek, akik az oktatáson, a munkán és a törvényen kívül képzelik el az életüket. Ezért a bűnözők egyre pofátlanabbak, egyre több a rendőrök elleni erőszakos fellépés is, mint ahogy erre volt példa Szendrő városában is.
Szűkebb pátriám Miskolc, ahol a kormány propagandakijelentésével szöges ellentétben éppenséggel 2012-ben 40 százalékkal nőtt a bűncselekmények száma, majd 2013-ban eljutottunk oda, hogy a rendőrség kiemelten veszélyeztetett településsé nyilvánította a várost, tekintve, hogy a bűnügyi fertőzöttség messze meghaladja a megyei átlagot, többek között például Ózd városáét is. Látható, hogy hova vezet a kormány eddigi rendteremtése.
Tisztelt Belügyminiszter Úr! Mikor akarnak önök tényleges változást? Milyen hathatós megoldásaik vannak erre? Van-e önöknek elképzelésük arról, hogy ezt a problémát hogyan fogják orvosolni? Várják Borsod megye és Miskolc lakosai az ön hathatós és mindenre kiterjedő válaszát.
Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me