BALOG ZOLTÁN,

Full text search

BALOG ZOLTÁN,
BALOG ZOLTÁN, az emberi erőforrások minisztere: A rutinnak az is része, hogy pont annyival lépi túl az ember az időkeretet, hogy még ne fojtsák bele a szót, úgyhogy ez is hozzátartozik.
Hadd mondjam azt, hogy nem a középosztály számára hoztuk létre az államtitkárságot. Azt mondtuk, hogy vannak, akiket az állam úgy kell hogy definiáljon - ez kötelessége -, hogy velük pluszgondoskodást igénylően kell eljárni, tehát vannak, akik ma rászorulnak az államnak arra a plusztámogatására, ami azért kell, mert önmaguk nem tudják biztosítani az életük feltételeit.
Amikor azt mondja, hogy ez egy szegregációs államtitkárság, ez különösen rosszulesik nekem, hiszen a mi kormányunk volt az, amelyik 2010-ben először romaügyben egy olyan államtitkárságot hozott létre, amelyik egyébként elfogadtatta az európai roma-keretstratégiát. Ez az államtitkárság az, aminek a bázisán egyébként azokkal az egyénekkel, emberekkel, közösségekkel, családokkal foglalkozunk, akik ma még bizony súlyosan rászorulnak.
És van egy másik probléma - amire van egy másik államtitkárság -, ez pedig az, hogy Magyarországon a gyerekvállalás még mindig szegénységi kockázatot jelent (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), bár ebben az ügyben nagyon jelentőset léptünk előre, az ő megerősítésük pedig különösen fontos a számunkra, tehát erre még külön oda fogunk figyelni. Egy államtitkárság helyett kettő van; nem tudom, miért nem örül ennek.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me