KORÓZS LAJOS

Full text search

KORÓZS LAJOS
KORÓZS LAJOS (MSZP): Köszönöm szépen. Nézze, miniszter úr, én soha nem állítottam, hogy a szegénység a múlt héten alakult volna ki. Szegénység volt tíz évvel ezelőtt is, a rendszerváltás előtt is volt, pontosan tudom. Itt különbséget kell tenni, hogy egy kormányzati döntés vagy egy kormányzati akarat a szegénységet enyhítő vagy a szegénységet előidéző intézkedés volt-e.
A hétvégén hallgattam, hogy a Lánchíd Rádiónak egy interjút tetszett adni, és azt mondta, hogy a középosztály számára létrehoznak egy államtitkárságot, és a lecsúszottak számára is egy államtitkárságot. Hát, ez meglehetősen furcsa. Én nem tudom, hogy ennek az utóbbinak mi lesz a funkciója, feladata, talán az lesz a szegregációs államtitkárság, de hogy az a kirekesztést fogja szolgálni, az már szinte biztos. Körülbelül abba a koncepcióba illeszkedik, mint az ócsai program, amely - mindenki látja - sehová nem vezetett, mert attól, hogy azonos problémákkal küszködő embereket egy helyre telepítenek, attól nem oldódik meg a problémájuk.
Én nem kívánom Magyarországnak azt a (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Horthy-rendszert idéző szociálpolitikát, amikor a bűnös szegényeket kirekesztik a társadalomból. Nézze, én ezzel nem tudok egyetérteni. Nem azt mondom, hogy ez nem egy legitim felvetés, amit ön képvisel, de egyben biztos vagyok, hogy én ezt nem tudom elfogadni.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me