SZILÁGYI GYÖRGY

Full text search

SZILÁGYI GYÖRGY
SZILÁGYI GYÖRGY (Jobbik): Köszönöm szépen a szót. Elnök Úr! Tisztelt Ház! Az előző ciklusban az Orbán-kormány egyik legjellemzőbb tevékenysége a kormány közeli emberek cégeinek állami pénzen történő felhizlalása volt. Gondolom, nem kell önnek ezen a téren bemutatnom Simicska Lajost. A Közbeszerzési Értesítő legutóbbi számában hirdetményt tettek közzé a Földművelésügyi Minisztérium Hungarikum Bizottságának - amelynek ön az elnöke - 2014. évi kommunikációs feladatainak ellátására vonatkozó vállalkozási szerződésekről. A nettó 126 millió 300 ezer forintos vállalkozási díjon két cég, a Bell and Partners Kft., illeve a Joung and Partners Kft. osztoznak.
Nézzük a két céget! A Bell and Partners, a rendszeres kormányzati megrendelésekhez jutó cég tulajdonosa dr. Viszkei András János, aki a társaság árbevételét 2011 és ’13 között megduplázta, másfél milliárdról 3 milliárd 300 millió forintra növelte. Dr. Viszkei András egy régi cégének a tulajdonosát ma dr. Simicska Lajosnak hívják. A másik cégnek a tulajdonosa Kuna Tibor, üzlettársa az a Holbok Sándor, aki jelenleg az állami HM Arzenál Elektromechanikai Zrt. és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. igazgatótanácsának tagja, illetve korábban, az első Orbán-kormány alatt a Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt., illetve a Mahart, a Magyar Hajózási Zrt. igazgatóságának a tagja volt.
A nyerteseknek a kormányzattal való látható személyi összefüggéseire is tekintettel kérdezem, hogy a szóban forgó közbeszerzési eljárás vonatkozásában a szaktárca belső ellenőrzési főosztályának soron kívüli vizsgálatát nem tartaná-e esetleg indokoltnak. Nem zavarja-e, hogy az ön által vezetett tárca gyakorlatában a szabályszerűségnek már a látszatáról sem lehet beszélni? Végül, nem érzi-e úgy, hogy a Hungarikum Bizottságot éppen az ilyen és ehhez hasonló eljárások alacsonyítják le és minősítik kifizetőhellyé?
Kérem miniszter úr lehetőleg mindenre kiterjedő válaszát, és hogy mi a véleménye ezekről a cégekről és ezekről a különböző kormány közeli embereknek juttatott pénzekről.
Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me