APÁTI ISTVÁN

Full text search

APÁTI ISTVÁN
APÁTI ISTVÁN (Jobbik): Köszönöm szépen. Részleges önellentmondásba keveredett Vinnai képviselő úr, és egy nagyon fontos különbséget nem vesz figyelembe. Az Barcelona, ez meg Budapest. Az egy profi spanyol beléptető rendszer.
Mondjuk, a beléptető rendszerekben önöknek már komoly tapasztalata van, kérdezzék meg az EP-képviselői listán előkelő helyet elfoglaló Deutsch Tamást, ő nagyon hosszan mesélhetne talán, komoly tanulmányokat is írhatna, hogyan lehet milliárdokat kiadni olyan beléptető rendszerre, ami a mai napig a raktárban porosodik. (Dr. Schiffer András: Már ott sincs!) Az a komoly tragédia, hogy a közpénzből megvásárolt beléptető rendszer fel nem használása miatt semmilyen, se jogi, se egyéb felelősségre vonásban nem részesítették, vagy legalábbis a felelősségre vonás elmaradt.
Azt értsék meg, és talán gazdagodnának tapasztalatokkal, ha egyszer vennék a fáradságot - akkor Vinnai úrnak ez már ismerős lesz, de mondanám Vas Imrének, s mondanám a többieknek is, Simon úrnak különösen -, hogy egyszer menjenek el az ultra csoportokkal, szálljanak fel egy szurkolói buszra, nyomjanak végig kora reggeltől késő estig egy túrát. Vagy csinálják azt, amit én csináltam még megboldogult fiatalkoromban, hogy ha 11.30-kor kezdtünk Újpesten meccset, akkor Mátészalkáról vagy akkor még Csengerből elutaztam a fővárosba, vagy előző este, vagy kora hajnalban, reggel 8 órakor már ott voltunk a metrón, annyi rendőr kíséretében, hogy azt hitték a IV. kerületben, hogy háborús filmforgatás van, de ezt nagyon komolyan mondom. Aztán olyan profi beléptető rendszert csináltak már akkor is, hogy háromezer fradistát egyesével léptettek be, azt mondták, hogy bombabiztos egyébként az egész, aztán az egész nem ért egy hajítófát, mert egy jeggyel szerintem tizenketten is be tudtak menni, de arra elég volt az egész, hogy mivel háromezer ember egyenként ment be, és a tömeg sokszor majdnem tragédiákat idézett elő, majdnem összenyomták, halálra taposták egymást az emberek, feszültség volt, majdnem botrány volt a beléptetés körülményei miatt, de semmit nem tudtak elérni.
(Az elnöki széket dr. Latorcai János,
az Országgyűlés alelnöke foglalja el.
A jegyzői székben Mirkóczki Ádámot
Schmuck Erzsébet váltja fel.)
Mondom, egy videokamera-rendszerrel, egy szigorú, gyors jogalkalmazással tökéletesen elejét lehet venni a notórius (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) rendbontók megjelenésének. Teljesen felesleges ezt ilyen formán kezelni! (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me