DR. SEMJÉN ZSOLT

Full text search

DR. SEMJÉN ZSOLT
DR. SEMJÉN ZSOLT miniszterelnök-helyettes: Nagyon szépen köszönöm, elnök úr. Egy rövid reflexiót hadd tegyek - most a retorikai részt tegyük zárójelbe - Dunaszerdahellyel kapcsolatban. A képviselő úr nem volt akkor itt az Országgyűlésben, én és Navracsics Tibor ketten voltunk a teremben kétszáz MSZP-s és SZDSZ-es képviselővel szemben. Dunaszerdahely tekintetében én több ízben felszólaltam, tiltakoztam, és bármikor, amikor magyar szurkolókat inzultus és támadás ért, akkor mindig kiálltunk mellettük. Egyébként a jogvédők tekintetében támogatjuk is, hogy az adott országban a hathatós lépéseket megtegyék. Csak Dunaszerdahely tekintetében itt szeretném tisztázni, hogy én magam ott ültem (korábbi székére mutat), és onnan tiltakoztam, tiltakoztunk Gyurcsány Ferenccel szemben minden létező módon.
Előrebocsátom, hogy semmilyen értelemben nem érzem magam - hogy mondjam - a sportbiztonság-technikai kérdések felkent apostolának. A szándék a kormány részéről éppen az ezekkel a biztonsági intézkedésekkel, hogy a jó szándékú, tisztességes szurkolókat megvédjük az inzultusoktól. Amennyiben ezt a célt segítendő javaslatok vannak, akkor azt természetesen érdemben készek vagyunk megfontolni.
Szintén nem tisztem, hogy a biztonsági dolgozók vonatkozásában lépjek fel az ő érdekükben, és én is azt gondolom egyébként, hogy megengedhetetlen, ha bűnözők vannak a soraikban, de amiként igazságtalan a kemény mag szurkolóit definitíve bűnözőnek tekinteni, ugyanúgy igazságtalan a biztonsági szolgálatot ellátókat definitíve vadállatoknak bélyegezni. Azt gondolom, ez a konszenzusnak és a beszélgetésnek a kiinduló alapja, hogy a kemény magnak joga van arra, hogy szurkoljon az adott alkotmányos formákon belül, és a biztonsági dolgozóknak pedig meg kell adni azt a tiszteletet, hogy ők azért vannak ott, hogy a rendet és a tisztességes szurkolókat védjék.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me